Mestiksen otteluohjelma kaudelle 2023–24 julkaistu – Kiekko-Espoo ja Jokerit kohtaavat avausottelussa

8.6.2023
Mestiksen otteluohjelma kaudelle 2023–24 julkaistu – Kiekko-Espoo ja Jokerit kohtaavat avausottelussa

Mestis-kausi 2023–24 saa lentävän lähdön pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa.

Suomen viihdyttävintä lätkää päästään seuraamaan jälleen syyskuussa, kun Mestis-kausi pyörähtää käyntiin torstaina 21.9.2023. Kauden avausottelussa mestaruusviirin kattoonsa nostava, Mestiksen hallitseva mestari Kiekko-Espoo saa vastaansa sarjan uuden tulokkaan Helsingin Jokerit päivän ainoassa ottelussa.

Katso kauden 2023–24 otteluohjelma täältä.

"Kausi 2022–23 oli monilla tavoin Mestikselle ennätysten kausi. Muun muassa finaaleissa rikottiin kaikkien aikojen yleisöennätys, ja Mestiksen omat kanavat keräsivät yli 35 miljoonaa kontaktia. Kaikki merkit viittaavat siihen, että tulevalla kaudella tulemme rikkomaan nämä viime kaudella tehdyt ennätykset", kommentoi Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro.

Valtakunnallinen ja paikallinen

Kaudella 2023–24 Suomen viihdyttävin lätkä tuodaan entistä lähemmäs kaikkien kansalaisten vastaanottimia ja sydämiä. Tulevalla kaudella MTV Sub lähettää kuukausittaisen vapaasti katsottavan Mestis-ottelun:

  • To 21.9. Kiekko-Espoo – Jokerit
  • Ti 10.10. Kiekko-Espoo – Ketterä
  • Ti 14.11. KOOVEE – TUTO
  • Ti 19.12. Kiekko-Vantaa – Jokerit
  • Ti 16.1. Jokerit – Hermes
  • Ti 27.2. TUTO – Kiekko-Espoo
Kaikki ottelut nähdään tuttuun tapaan myös C Moressa.

Yhteisöllisyyttä ja juhlan aihetta

Tulevalla kaudella Mestis-seurat toteuttavat yhteisölleen ja kannattajilleen myös erityisiä ottelutapahtumia muun muassa juhlaotteluiden muodossa:
  • KeuPa HT:n juhlakauden juhlapeli pelataan Jyväskylän Hippoksella perjantaina 29.9.
  • TUTOn seurayhteisöpäivää vietetään lauantaina 7.10.
  • Hermeksen 70-vuotisjuhlaottelu pelataan Kokkolassa lauantaina 4.11.

Näin pelataan kaudella 2023–24

Runkosarja

Runkosarjassa pelataan 13 joukkueen nelinkertainen sarja (48 ottelua). Latvialainen HK Zemgale ei pelaa Mestistä kaudella 2023–24.

Pudotuspelit

Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta, joista runkosarjan kuusi parasta joukkuetta etenevät suoraan puolivälieriin. Sijoille 7.–10. sijoittuneet pelaavat pudotuspelien 1. kierroksen otteluparein 7. vs. 10. ja 8. vs. 9. paras kolmesta -järjestelmällä (kaksi voittoa). Otteluparien voittajat etenevät puolivälieriin, paremmin runkosarjassa sijoittunut sijalle 7. ja huonommin runkosarjassa sijoittunut sijalle 8. Mestiksen puolivälieriin pääsee näin kaikkiaan 8 joukkuetta. Runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta jatkaa putoamiskarsintoihin.

Puolivälierät pelataan otteluparein 1. vs. 8., 2. vs. 7., 3. vs. 6. ja 4. vs. 5. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa (paras seitsemästä -järjestelmä). Otteluparien voittajat jatkavat välieriin.

Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Neljä voittoa (paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin.

Välierien hävinneet joukkueet pelaavat runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaa pronssia.

Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (paras seitsemästä –järjestelmä).

Mestis-karsinta

Ensimmäinen kierroksella kohtaavat Mestiksen runkosarjassa sijoille 12 ja 13 sijoittuneet joukkueet, ottelut pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä (neljä voittoa). Otteluparin häviäjä putoaa Suomi-sarjaan.

Otteluparin voittaja etenee jatkokarsintaan Suomi-sarjan voittajan kanssa. Jatkokarsinta pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä (neljä voittoa). Ottelusarjan voittaja saa paikan Mestikseen kaudelle 2024–25, häviäjä pelaa kaudella 2024–25 Suomi-sarjassa.


---
Julkaisija: