13 joukkuetta sai Mestis-lisenssin – Jokereiden paluulle sinetti

3.5.2023
13 joukkuetta sai Mestis-lisenssin – Jokereiden paluulle sinetti

Jääkiekon lisenssikomitea on päättänyt keskiviikkona 3.5. Mestiksen lisenssien saajat kaudelle 2023–24.

Mestiksellä on takanaan monin tavoin poikkeuksellinen kausi. Ennätyksiä rikottiin niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin – pudotuspelien loistavat yleisömäärät, C Moren ennätykselliset katsojamäärät sekä Mestiksen omien kanavien tavoittavuusennätykset ovat vahvistaneet Mestiksen asemaa Suomen viihdyttävimpänä lätkänä.

Tästä on hyvä jatkaa tulevalla kaudella 2023–24, joka lisää Mestiksen mielenkiintoa ja huomioarvoa valtakunnallisesti ja paikallisesti. Helsingin Jokerien sarjapaikka tulevalle kaudelle tuo mukanaan omat muutokset niin pelaamistapaan kuin paikalliskamppailuihinkin.

Mestis-lisenssi myönnettiin seuraaville seuroille:

FPS Hockey Oy
Hokki Kainuu Oy
Imatran Ketterä Oy
IPK Hockey Oy
Joensuun Kiekko-Pojat Oy
Jokerit Helsinki Oy
KeuPa Hockey Oy
Kiekko-Espoo Oy
Kiekko-Vantaa Hockey Oy
Kokkolan Hermes Oy
Koovee Hockey Oy
RoKi Hockey Oy
TUTO Hockey Oy

Mestiksen pelaamistapa 2023–24

Runkosarja

Runkosarjassa pelataan 13 joukkueen nelinkertainen sarja (48 ottelua).

Pudotuspelit

Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta, joista runkosarjan kuusi parasta joukkuetta etenevät suoraan puolivälieriin. Sijoille 7.–10. sijoittuneet pelaavat pudotuspelien 1. kierroksen otteluparein 7. vs.10. ja 8. vs. 9. paras kolmesta -järjestelmällä (kaksi voittoa). Otteluparien voittajat etenevät puolivälieriin, paremmin runkosarjassa sijoittunut sijalle 7. ja huonommin runkosarjassa sijoittunut sijalle 8. Mestiksen puolivälieriin pääsee näin kaikkiaan 8 joukkuetta. Runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta jatkaa putoamiskarsintoihin.

Puolivälierät pelataan otteluparein 1.vs. 8., 2. vs.7., 3. vs.6. ja 4. vs.5. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa (paras seitsemästä -järjestelmä). Otteluparien voittajat jatkavat välieriin.
Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Neljä voittoa (paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin.

Välierien hävinneet joukkueet pelaavat runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaa pronssia.

Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (paras seitsemästä –järjestelmä).

Mestis-karsinta

Ensimmäinen kierroksella kohtaavat Mestiksen runkosarjassa sijoille 12 ja 13 sijoittuneet joukkueet, ottelut pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä (neljä voittoa). Otteluparin häviäjä putoaa Suomi-sarjaan.

Otteluparin voittaja etenee jatkokarsintaan Suomi-sarjan voittajan kanssa. Jatkokarsinta pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä (neljä voittoa). Ottelusarjan voittaja saa paikan Mestikseen kaudelle 2024–25, häviäjä pelaa kaudella 2024–25 Suomi-sarjassa.


---
Julkaisija: