Runkosarja päätökseen - Pudotuspelit alkavat villi kortti -kierroksella 28.3.

26.3.2022
Runkosarja päätökseen - Pudotuspelit alkavat villi kortti -kierroksella 28.3.

Kuva: Aaro Nuoramo

52 ottelun runkosarja pelattiin päätökseen lauantaina. Runkosarjan voiton vei Imatran Ketterä.

Ketterä keräsi runkosarjassa yhteensä 107 pistettä pistekeskiarvon ollessa 2.058. Toiseksi runkosarjassa sijoittui Kiekko-Espoo 99 pisteellä (1.904) ja kolmannen sijan nappasi Joensuun Kiekko-Pojat 98 pisteellä (1.885).
Viimeisestä villi kortti -paikasta käytiin kamppailu TUTOn ja Kiekko-Vantaan välillä runkosarjan viime hetkiin saakka ja lopulta vantaalaiset lunastivat paikan pudotuspeleihin ja TUTO pelaa karsintasarjassa SaPKon, Peliittojen, KOOVEEn ja kahden Suomi-sarjajoukkueen kanssa.

Näin pelataan pudotuspeleissä:

Runkosarjan kuusi parasta etenivät suoraan puolivälieriin.

Sijoille 7.-10. sijoittuneet pelaavat villi kortti -kierroksen otteluparein 7.-10. ja 8.-9. paras kolmesta -järjestelmällä (kaksi voittoa). Otteluparien voittajat puolivälieriin, paremmin runkosarjassa sijoittunut sijalle 7. ja huonommin runkosarjassa sijoittunet sijalle 8. Mestiksen puolivälieriin pääsee täten kaikkiaan 8 joukkuetta. Puolivälierät pelataan otteluparein 1.-8., 2.-7., 3.-6. ja 4.-5. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä). Voittajat jatkavat välieriin.

Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Välierien hävinneet joukkueet pelaavat runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaa pronssia. Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä –järjestelmällä).

Runkosarjan 11.-14. sijoittuneet pelaavat Suomi-sarjan kahden (2) parhaan kanssa kuuden (6) joukkueen karsintasarjan (10 ottelua), sarjan neljä (4) parasta Mestikseen kaudelle 22-23.

Pudotuspelien otteluohjelman löydät TÄÄLTÄ.---
Julkaisija: