Hokki mukana Samalla puolella -koulukiertueella Kajaanissa

18.9.2024
Hokki mukana Samalla puolella -koulukiertueella Kajaanissa

Samalla puolella -koulukiertue järjestetään yhteistyössä Kajaanin Hokin, JunnuHokin ja LähiTapiola Kainuu-Koillismaan voimin.

Kajaanin Hokin, Kajaanin JunnuHokin sekä LähiTapiola Kainuu-Koillismaan yhteistyössä järjestämä Samalla puolella -koulukiertue saapuu neljälle alakoululle syys- ja lokakuun aikana. Torstaina 19.9. käynnistyvän kiertueen tarkoituksena on harjoitella ryhmätaitoja, puhua kiusaamisesta ja kannustaa liikunnan pariin.

– Kajaanin Hokki haluaa olla edistämässä yhteisöllisyyttä Kajaanissa. On tärkeää, että jokainen saa olla osa yhteisöä juuri sellaisena kuin on. Haluamme myös olla kannustamassa lapsia ja nuoria ohjatun liikuntaharrastuksen pariin. Yhdessä liikkuminen vahvistaa ryhmässä toimimisen taitoja ja luo elinikäisiä ystävyyssuhteita. Tällä kiertueella pelaajat kertovatkin muun muassa joukkueen ja ystävien merkityksestä arjessa, sanoo Kajaanin Hokin toiminnanjohtaja Sarita Kuusisto.

– Jokainen meistä tarvitsee jonkun, joka on kanssamme samalla puolella sekä hyvinä että huonoina aikoina – niin koulussa, urheilussa kuin elämässä ylipäätään. Erityisen tärkeää tämä on nuorten näkökulmasta. Pitkittyneen koronapandemian vaikutukset suomalaisiin lapsiin ovat olleet vakavia. Ne näkyvät mm. lisääntyneenä pahoinvointina, syrjäytymisenä ja mielenterveysongelmina. Viime syksynä julkaistun THL:n kouluterveyskyselyn tulokset kertoivat, että ahdistuneisuus, kiusaamisen lisääntyminen, kasvava yksinäisyys sekä liikunnan puute kuormittavat nuoria jopa aiempaa enemmän. Tähän haluamme yhdessä Kajaanin Hokin ja JunnuHokin kanssa kiinnittää sekä lasten että aikuisten huomion. Haluamme olla mukana edistämässä alueemme lasten ja nuorten hyvinvointia, kertoo LähiTapiola Kainuu-Koillismaan toimitusjohtaja Olli Kokkonen.

Kiertueen kohderyhmänä ovat Keskuskoulun, Lohtajan, Nakertajan sekä Lehtikankaan koulun kolmosluokkalaiset. Kaksituntisen vierailun aikana luvassa on liikunnallinen osio, pelaajien puheenvuoroja sekä jääkiekon junioritoiminnan esittely.


---
Julkaisija: