K-Espoon Oskari Utriaiselle ja Ketterän Jesse Ruotsille yhden ottelun pelikiellot

1.4.2024
K-Espoon Oskari Utriaiselle ja Ketterän Jesse Ruotsille yhden ottelun pelikiellot

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä K-Espoon Oskari Utriaiselle pieni rangaistus väkivaltaisuudesta sekä iso rangaistus ja pelirangaistus tappelusta, ja Ketterän Jesse Ruotsille iso rangaistus ja pelirangaistus tappelusta.

Sääntökirjan 46 kohdan mukaan tappeleminen ei kuulu kansainvälisen jääkiekon piirteisiin. Päätuomarin (päätuomareiden) on rangaistava pelaajia, jotka vapaaehtoisesti osallistuvat nujakkaan / tappeluun, niin sanottuja "halukkaita tappelijoita" sen mukaisesti, ja heidät voidaan poistaa pelistä. Muita täydentäviä kurinpitorangaistuksia voidaan määrätä. Tappeluksi tulkitaan tilanne, jossa vähintään yksi (1) pelaaja lyö tai yrittää lyödä vastustajaa toistuvasti tai kun kaksi (2) pelaajaa painivat tavalla, joka vaikeuttaa linjatuomareiden puuttumista asiaan ja erottaa kamppailijat toisistaan. Pelaajalle, joka itsepintaisesti jatkaa tai yrittää jatkaa tappelu tai yhteenottoa sen jälkeen, kun päätuomari on käskenyt häntä lopettamaan, tai vastustaa linjatuomaria tämän hoitaessaan tehtäviään, tuomitaan päätuomarin harkinnan mukaan vähintään iso rangaistus (tappelusta) ja pelirangaistus sen lisäksi, mitä muita rangaistuksia hänelle tuomitaan.

Saadun selvityksen mukaan edellä mainitut pelaajat ryhtyvät Ketterän maalin läheisyydessä vihellyksen jälkeen pitkittyneeseen fyysiseen yhteenottoon, jossa he myös lyövät toisiaan. Tilanteessa Utriainen on katsottu siinä määrin aloitteelliseksi, että hänelle on tuomittu pieni rangaistus väkivaltaisuudesta. Ottaen huomioon, että pelaajat lyövät toisiaan paljaalla nyrkillä, ja että yhteenotto jatkuu vielä linjatuomareiden yrittäessä tulla tilanteeseen väliin, katsoo kurinpitoryhmä aiheelliseksi määrätä asiassa yhden (1) ottelun lisäseuraamukset molemmille osapuolille.

Mestiksen kurinpitolinjausten mukaan kun kurinpitokäsittelyssä olevan sääntörikkomuksen katsotaan olevan yli yhden ottelun pelikiellon arvoinen, otetaan rangaistusharkinnassa tarkasteluun pelaajan kurinpitohistoria Mestiksessä ja muissa Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa kuluvalta ja kolmelta edelliseltä kaudelta. Edellä todetun perusteella tässä tapauksessa pelaajien kurinpitohistoriaa ei huomioida.

K-Espoon Oskari Utriaiselle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus. Ketterän Jesse Ruotsille määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: