IPK:n Ville Puhakalle yhden ottelun pelikielto

22.3.2024
IPK:n Ville Puhakalle yhden ottelun pelikielto

20.3. RoKi – IPK

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä IPK:n Ville Puhakalle iso rangaistus ja pelirangaistus polvitaklauksesta.

Sääntökirjan 50.1. kohdan mukaan polvitaklauksessa pelaaja taklaa polvi edellä ja joissakin tapauksissa levittää polveaan ulospäin taklatakseen vastustajaa. Asian kurinpitokäsittelyssä arvioidaan, onko taklauksella vaarannettu siinä määrin piittaamattomasti vastustajaa, että siitä tulee määrätä lisäseuraamus. Sääntökirjan 50.3. kohdan mukaan piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa RoKin pelaaja saa syötön keskialueelle, minkä jälkeen hän pelaa kiekon laidan kautta ylöspäin siirtäen tämän jälkeen painopistettään ja lähtien itse kiertämään / väistämään häntä vastaan tulevaa IPK:n Ville Puhakkaa. Tilanteessa Puhakka taklaa kyseistä RoKin pelaajaa. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Saadun selvityksen kontakti suoritetaan tosiasiallisesti ojennetulla polvella, joka osuu vastustajaa säären alueelle. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä on ottanut asian arvioinnissa huomioon, ettei taklaavalla pelaajalla ole tilanteessa juurikaan vauhtia. Edelleen tulee huomioida, että taklaava pelaaja pyrkii taklaamaan ylävartalollaan siinä kuitenkin epäonnistuen. Kurinpitoryhmä katsoo taklaavan pelaajan olevan lähtökohtaisesti vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntöjen sallimissa rajoissa. Tässä tapauksessa taklaavan pelaajan voidaan katsoa laiminlyöneen kyseisen huolellisuusvelvoitteen. Polvikontaktin voimakkuus sekä vastaaviin tilanteisiin liittyvä loukkaantumisriski huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon vaarantaneen vastustajaa siinä määrin piittaamattomasti, että siitä tulee määrätä lisäseuraamus.

IPK:n Ville Puhakalle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.---
Julkaisija: