Jokereiden Ville Kolppaselle ja Kiekko-Poikien Eemil Vinnille yhden ottelun pelikiellot

5.3.2024
Jokereiden Ville Kolppaselle ja Kiekko-Poikien Eemil Vinnille yhden ottelun pelikiellot

1.3. Jokerit – JoKP

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä Jokereiden Ville Kolppaselle iso rangaistus ja pelirangaistus tappelusta, ja JoKP:n Eemil Vinnille iso rangaistus ja pelirangaistus tappelusta.

Sääntökirjan 46 kohdan mukaan tappeleminen ei kuulu kansainvälisen jääkiekon piirteisiin. Päätuomarin (päätuomareiden) on rangaistava pelaajia, jotka vapaaehtoisesti osallistuvat nujakkaan / tappeluun, niin sanottuja "halukkaita tappelijoita" sen mukaisesti, ja heidät voidaan poistaa pelistä. Muita täydentäviä kurinpitorangaistuksia voidaan määrätä. Tappeluksi tulkitaan tilanne, jossa vähintään yksi (1) pelaaja lyö tai yrittää lyödä vastustajaa toistuvasti tai kun kaksi (2) pelaajaa painivat tavalla, joka vaikeuttaa linjatuomareiden puuttumista asiaan ja erottaa kamppailijat toisistaan. Pelaajalle, joka itsepintaisesti jatkaa tai yrittää jatkaa tappelu tai yhteenottoa sen jälkeen, kun päätuomari on käskenyt häntä lopettamaan, tai vastustaa linjatuomaria tämän hoitaessaan tehtäviään, tuomitaan päätuomarin harkinnan mukaan vähintään iso rangaistus (tappelusta) ja pelirangaistus sen lisäksi, mitä muita rangaistuksia hänelle tuomitaan.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa syntyy fyysinen yhteenotto molempien joukkueiden pelaajien välillä Jokereiden kenttäpäädyssä. Tässä yhteydessä molempien joukkueiden maalivahdit luistelevat keskiympyrään ja aloittavat niin ikään fyysisen yhteenoton, josta heille tuomitaan edellä mainitut rangaistukset.

Kurinpitoryhmä katsoo, että vaikka molemmat pelaajat riisuvat kypäränsä ja hanskansa, ei itse fyysistä yhteenottoa ei sinänsä voida pitää erityisen mittavana. Kuitenkin koska molemmat pelaajat tulevat tilanteeseen omalta maaliltaan ja sinänsä omaaloitteisesti, ei yhteenottoa voida myöskään pitää täysin spontaanina. Kuten edellä kuvatussa sääntökohdassa todetaan, ei tappeleminen kuulu kansainvälisen jääkiekon piirteisiin. Kurinpitoryhmä katsoo pelaajien toiminnan olleen siinä määrin moitittavaa, että siitä tulee määrätä molemmille lisäseuraamus.

Jokereiden Ville Kolppaselle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus. JoKP:n Eemil Vinnille määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.---
Julkaisija: