Jokereiden Kalle Kankaalle ja Kiekko-Espoon Erno Hopposelle yhden ottelun pelikiellot

27.2.2024
Jokereiden Kalle Kankaalle ja Kiekko-Espoon Erno Hopposelle yhden ottelun pelikiellot

24.2. Jokerit – Kiekko-Espoo

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä Jokereiden Kalle Kankaalle pieni rangaistus sekä iso rangaistus ja pelirangaistus tappelusta, ja K-Espoon Erno Hopposelle iso rangaistus ja pelirangaistus tappelusta.

Sääntökirjan 46 kohdan mukaan tappeleminen ei kuulu kansainvälisen jääkiekon piirteisiin. Päätuomarin (päätuomareiden) on rangaistava pelaajia, jotka vapaaehtoisesti osallistuvat nujakkaan / tappeluun, niin sanottuja "halukkaita tappelijoita" sen mukaisesti, ja heidät voidaan poistaa pelistä. Muita täydentäviä kurinpitorangaistuksia voidaan määrätä. Tappeluksi tulkitaan tilanne, jossa vähintään yksi (1) pelaaja lyö tai yrittää lyödä vastustajaa toistuvasti tai kun kaksi (2) pelaajaa painivat tavalla, joka vaikeuttaa linjatuomareiden puuttumista asiaan ja erottaa kamppailijat toisistaan. Pelaajalle, joka itsepintaisesti jatkaa tai yrittää jatkaa tappelu tai yhteenottoa sen jälkeen, kun päätuomari on käskenyt häntä lopettamaan, tai vastustaa linjatuomaria tämän hoitaessaan tehtäviään, tuomitaan päätuomarin harkinnan mukaan vähintään iso rangaistus (tappelusta) ja pelirangaistus sen lisäksi, mitä muita rangaistuksia hänelle tuomitaan.

Saadun selvityksen mukaan Jokereiden Kalle Kangas ja K-Espoon Erno Hopposelle ryhtyvät maalin edessä kiekollisen tilanteen ulkopuolella fyysiseen yhteenottoon, jossa he lyövät useaan kertaan toisiaan paljaalla nyrkillä. Tilanteessa Kalle Kangas on nähty siinä määrin aloitteellisena osapuolena, että hänelle on tuomittu tästä erillinen pieni rangaistus. Ottaen huomioon, että pelaajat lyövät toisiaan verraten kovalla voimalla nimenomaisesti paljaalla nyrkillä, katsoo kurinpitoryhmä aiheelliseksi määrätä lisäseuraamus molemmille osapuolille.

Jokereiden Kalle Kankaalle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus. K-Espoon Erno Hopposelle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.---
Julkaisija: