Kiekko-Vantaan Matias Lentämäelle kahden ottelun ja FPS:n Samuel Zahradnikille yhden ottelun pelikielto

23.2.2024
Kiekko-Vantaan Matias Lentämäelle kahden ottelun ja FPS:n Samuel Zahradnikille yhden ottelun pelikielto

21.2. Kiekko-Vantaa – FPS

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä FPS:n Samuel Zahradnikille pieni rangaistus sekä iso rangaistus ja pelirangaistus väkivaltaisuudesta, ja K-Vantaan Matias Lentämäelle iso rangaistus ja pelirangaistus väkivaltaisuudesta.

Sääntökirjan 46 kohdan mukaan tappeleminen ei kuulu kansainvälisen jääkiekon piirteisiin. Päätuomarin (päätuomareiden) on rangaistava pelaajia, jotka vapaaehtoisesti osallistuvat nujakkaan / tappeluun, niin sanottuja "halukkaita tappelijoita" sen mukaisesti, ja heidät voidaan poistaa pelistä. Muita täydentäviä kurinpitorangaistuksia voidaan määrätä. Tappeluksi tulkitaan tilanne, jossa vähintään yksi (1) pelaaja lyö tai yrittää lyödä vastustajaa toistuvasti tai kun kaksi (2) pelaajaa painivat tavalla, joka vaikeuttaa linjatuomareiden puuttumista asiaan ja erottaa kamppailijat toisistaan. Pelaajalle, joka itsepintaisesti jatkaa tai yrittää jatkaa tappelu tai yhteenottoa sen jälkeen, kun päätuomari on käskenyt häntä lopettamaan, tai vastustaa linjatuomaria tämän hoitaessaan tehtäviään, tuomitaan päätuomarin harkinnan mukaan vähintään iso rangaistus (tappelusta) ja pelirangaistus sen lisäksi, mitä muita rangaistuksia hänelle tuomitaan.

Saadun selvityksen mukaan edellä mainitut pelaajat ryhtyvät pelikatkolla fyysiseen yhteenottoon, jossa he lyövät useaan kertaan toisiaan paljaalla nyrkillä. Ottaen huomioon, että pelaajat lyövät toisiaan verraten kovalla voimalla paljaalla nyrkillä, katsoo kurinpitoryhmä aiheelliseksi määrätä lisäseuraamus molemmille osapuolille.

K-Vantaan Matias Lentämäen osalta kurinpitoryhmä on ottanut seuraamusta korottavana tekijänä huomioon, että poistuessaan jäältä pelaaja suorittaa tuuletuksenomaisen nostatusliikkeen, jonka voidaan katsoa liittyvän kiinteästi edellä mainittuun tappelutilanteeseen. Kuten tappelua koskevassa sääntökohdassa todetaan, ei tappeleminen kuulu kansainvälisen jääkiekon piirteisiin. Edellä todettu huomioiden pelaajan toimintaa tilanteessa voidaan pitää moitittavana.

FPS:n Samuel Zahradnikille määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus. K-Vantaan Matias Lentämäelle määrätään kahden (2) ottelun lisärangaistus.---
Julkaisija: