RoKin Lauri Heinolle ja KeuPa HT:n Jasper Rantaselle yhden ottelun pelikiellot

16.1.2024
RoKin Lauri Heinolle ja KeuPa HT:n Jasper Rantaselle yhden ottelun pelikiellot

12.1. RoKi – KeuPa HT

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä RoKin Lauri Heinolle iso rangaistus ja pelirangaistus tappelusta, ja KeuPa HT:n Jasper Rantaselle iso rangaistus ja pelirangaistus tappelusta.

Sääntökirjan 46 kohdan mukaan tappeleminen ei kuulu kansainvälisen jääkiekon piirteisiin. Päätuomarin (päätuomareiden) on rangaistava pelaajia, jotka vapaaehtoisesti osallistuvat nujakkaan / tappeluun, niin sanottuja "halukkaita tappelijoita" sen mukaisesti, ja heidät voidaan poistaa pelistä. Muita täydentäviä kurinpitorangaistuksia voidaan määrätä. Tappeluksi tulkitaan tilanne, jossa vähintään yksi (1) pelaaja lyö tai yrittää lyödä vastustajaa toistuvasti tai kun kaksi (2) pelaajaa painivat tavalla, joka vaikeuttaa linjatuomareiden puuttumista asiaan ja erottaa kamppailijat toisistaan. Pelaajalle, joka itsepintaisesti jatkaa tai yrittää jatkaa tappelu tai yhteenottoa sen jälkeen, kun päätuomari on käskenyt häntä lopettamaan, tai vastustaa linjatuomaria tämän hoitaessaan tehtäviään, tuomitaan päätuomarin harkinnan mukaan vähintään iso rangaistus (tappelusta) ja pelirangaistus sen lisäksi, mitä muita rangaistuksia hänelle tuomitaan.

Saadun selvityksen mukaan RoKin Lauri Heino ja KeuPa HT:n Jasper Rantanen ryhtyvät pelitilanteen ulkopuolella fyysiseen yhteenottoon, jossa he lyövät useaan kertaan toisiaan paljaalla nyrkillä. Ottaen huomioon, että pelaajat lyövät toisiaan verraten kovalla voimalla paljaalla nyrkillä, katsoo kurinpitoryhmä aiheelliseksi määrätä lisäseuraamus molemmille osapuolille.

RoKin Lauri Heinolle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus. KeuPa HT:n Jasper Rantaselle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.---
Julkaisija: