Peräti neljä ottelua eteni jatkoille asti perjantaina - Kiekko-Vantaa möyhensi Kiekko-Espoon

29.12.2023

Kiekko-Vantaan Juuso Helomaalle uran ensimmäinen nollapeli Mestiksessä (Kuva: Kari Vahaniitty)

KIEKKO-ESPOO - KIEKKO-VANTAA 0-5

Kiekko-Vantaalle revanssi Espoosta tylyin 0-5-lukemin. Juuso Helomaalle uran ensimmäinen Mestis-nollapeli irtosi 32 torjunnalla. Maaleista vastasivat Niklas Nordgren (2+1), Okko Kangasniemi (1+1), Robin Laukkanen sekä Leevi Kannisto. Olli Maansaarelle kaksi syöttöpistettä.

HERMES - ROKI 3-4 (JA)

Kokkolassa ottelun ratkaisi jatkojalla Santeri Peltola. RoKi nousi tasoihin ajassa 59:41 Jarkko Harjulan upealla maalilla. Harjulan lisäksi vierailta maalinteossa varsinaisella peliajalla onnistuivat Tomi Alanko ja Matthew Barnaby. Hermeksen maalit viimeistelivät Juha Rautiainen, uran ensimmäisen Mestis-maalinsa laukonut Arttu Alasiurua sekä Eemeli Takala.

KOOVEE - KEUPA HT 2-3 (JA)

Myös Hakametsässä ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla. Vierasjoukkueelle lisäpisteen ratkaisi Leo Ring. Avauserässä molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Konsta Keteli osui KeuPalta ja Elias Ruusu laukoi KOOVEEn 1-1-maalin. Miks Tumanovs vei vieraat jälleen johtoon 3. erässä ja tasoituksen viimeisteli Janne Seppänen ajassa 58:33.

TUTO - JOKERIT 5-6 (VL)

Täydessä Kupittaan Rajupaja Areenassa mentiin pitkän kaavan kautta voittomaalikilpailuun asti. TUTO kampesi tasoihin Oskari Siikin maalilla, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä tasan minuutti. Siikin lisäksi turkulaisista tolppien väliin osuivat Turo Asplund, Onni Korkka, Juho Virtanen ja Joel Kerkkänen. Jokereiden maaleista kaksi viimeisteli Leevi Lemberg, Emil Kuuslalle tehot 1+2, Olavi Vauhkoselle kauden neljäs maali ja Oskari Kalajanniska täräytti vierasjoukkueen viidennen maalin. Alexander Forslund nakutteli kolme syöttöpistettä.

HOKKI - IPK 3-2 (JA)

Hokki voitti sarjakärjen viitostien derbyssä jatkoajalla. Kolme pistettäkin oli jo lähellä kotijoukkueelle. mutta ajassa 57:49 Austin Alger tasoitti ottelun. Juuso Heikkilä aloitti maalinteon puolentoista minuutin jälkeen, Juuso Aaltonen laukoi 1-1-osuman ja Tomi Niku (1+1) viimeisteli kotijoukkueen johtomaalin Samu Pyykkösen ja Eetu Selänteen esityöstä. Jatkoajalla lopullisen niitin iski Veli-Matti Tiuraniemi.

KIEKKO-POJAT - KETTERÄ 4-6

Perjantai-illan toinen varsinaisella peliajalla ratkennut ottelu nähtiin Outokummussa. Ketterälle kolme pistettä Jimi Rönkkösen (2+0), Valtteri Niemen, Akseli Mäkisen, Jesse Ruotsin sekä Joona Lankisen maaleilla. Kotijoukkueen maalit olivat Ivo Sedlacekin, Valtteri Vaittisen, Osku Koivistoisen sekä rankkarista onnistuneen Patrick Isiguzon käsialaa.