Liigakarsinnat palaavat – "Merkittävä asia Mestikselle"

13.10.2023
Liigakarsinnat palaavat – "Merkittävä asia Mestikselle"

Kuva: Riku Laukkanen

Liiga tiedotti torstai-iltana Liigan sarjajärjestelmään tehtävistä muutoksista, joiden myötä keväästä 2025 alkaen järjestetään vuosittain karsinnat Liigassa viimeiseksi jääneen joukkueen ja Mestiksen voittajan välillä.

Mahdolliselta Liigaan nousijalta edellytetään Liigan voimassa olevien lisenssiehtojen täyttämistä. Keväästä 2024 eteenpäin Liigan lisenssiehtoihin lisätään Liigaan nousemisen edellytykseksi Mestiksen voitto kyseisellä kaudella, Liiga-karsintojen voittamisen lisäksi.

"Kyseinen päätös tukee ennen kaikkea suomalaista pelaajapolkua ja samalla haastaa Mestis-seuroja kehittämään toimintaansa niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Karsintojen palaaminen Mestiksen ja Liigan välille palvelee myös seurojen kannattajia ja yhteistyökumppaneita entistä paremmin", kommentoi Mestiksen hallituksen puheenjohtaja Sami Kauhanen.

"Mestiksen brändin ja sarjan kiinnostavuuden kannalta on merkittävä asia, että kilpailullisuus palaa Liigan ja Mestiksen välille", Mestiksen johtaja Taneli Maasalo kertoo.

Lue lisää Liigan yhtiökokouksen päätöksistä.


---
Julkaisija: