K-Vantaa kiri viime hetkien maaleilla voittoon - IPK jatkaa sarjakärjessä

7.10.2023

Kuva: Shaun Duncan

FPS - KIEKKO-VANTAA 2-3

Forssassa nähtiin tiukka kamppailu, joka ratkesi aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä. Avauserässä Totte Moberg vei lohipaidat johtoon ja toisessa erässä Michal Kvasnica laukoi tasoitusosuman. 3.erässä kotijoukkue siirtyi johtoasemaan Viljami Jokirinteen uran ensimmäisellä Mestis-maalilla. Kiekko-Vantaa kampesi tasoihin ilman maalivahtia Perttu Iso-Kuortin toimesta ajassa 58:20 ja ratkaisuosuman niittasi Santeri Hartikainen, kun pelikellossa oli 15 sekuntia aikaa jäljellä.

HERMES - JOKP 7-2

1811 katsojaa todisti maalirikasta ottelua Kokkolassa. Hermeksen tehomiehinä häärivät Eero Klintrup (1+2), Eemeli Takala (1+1), Sisu Yliniemi (1+1) sekä Veikka Kärjä (0+2). Vierasjoukkueen maalit viimeistelivät Ilmari Karhapää sekä Veeti-Valtteri Ristola. Molemmille maalit olivat ensimmäiset Mestiksessä.

IPK - KIEKKO-ESPOO 2-1

Kankaan montun kärkikamppailussa IPK kaatoi Kiekko-Espoon ja säilytti paikkansa sarjakärjessä. Pekka Suhonen ja Sakke Vallius viimeistelivät Peli-Karhujen osumat ja espoolaisten maali syntyi kuusi sekuntia ennen päätössummeria Juuso Jämsenin toimesta. Yksi ottelun suurimmista sankareista oli IPK-maalivahti Paavo Kohonen, jolle kertyi 41 torjuntaa. Kiekko-Espoon maalilla Jani Lampinen torjui yhteensä 19 kertaa.

KETTERÄ - KEUPA HT 8-2

Imatralla oktoberfest-teemaottelussa Ketterä nuiji KeuPa HT:n maalein 8-2. Anri Ravinskis (2+1), Jesse Viskari (2+1) ja Niko Liiri (1+2) viettivät kolmen pisteen iltaa. Keuruulaisten molemmat maalit viimeisteli Konsta Keteli.

TUTO - JOKERIT 1-5

Kupittaan Rajupaja-areenaan oli saapunut peräti 2999 katsojaa lauantai-iltana. Jokerit oli tyly vieras ja vei pisteet mukaanaan maalein 1-5. Jesse Liuksialalle kaksi maalia, Erkka Seppälälle tehot 1+1 ja Oskari Kalajanniskalle sekä Väinö Sirkiälle kaksi syöttöpistettä. Jokereista tolppien väliin osuivat myös Leevi Lemberg ja Jere Vertanen. TUTOn illan ainoa maali syntyi alivoimalla Valtteri Virtasen aktiivisen karvaustyön tuloksena.