Mestiksen finaalit käynnistyvät tiistaina Espoossa!

17.4.2023
Mestiksen finaalit käynnistyvät tiistaina Espoossa!

Kuva: Riku Laukkanen

Mestis-kauden 2022-2023 finaaliottelut Kiekko-Espoon ja Ketterän välillä starttaavat tiistaina.

Kiekko-Espoo ja Ketterä kohtaavat toisensa Mestiksen finaaleissa, toista vuotta peräkkäin. Espoolaiset selvittivät tiensä finaaleihin 4–0 otteluvoitoin Kiekko-Poikia vastaan, ja Ketterä varmisti paikkansa kukistamalla RoKin välierissä voitoin 4–1. Ketterä on hallinnut viime vuosina Mestiksen mestaruustaistoja ja saalistaa nyt historiallista neljättä peräkkäistä mestaruutta.

KIekko-Espoo voitti kauden 22-23 runkosarjan Mestiksen historian ennätyspisteillä (122). Myös Ketterä teki oman seurahistoriansa piste-ennätyksen (110), ja tällä kaudella se riitti runkosarjan toiseen sijaan. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja näistä espoolaiset voittivat kaksi varsinaisella peliajalla, yhden voittomaalikilpailun jälkeen ja kertaalleen Ketterä vei täyden pistepotin.

Runkosarjan piste-ennätyksen lisäksi espoolaisista ennätyslukemia takoivat uuteen uskoon puolustajakaksikko Atro Leppänen ja Aleksi Matinmikko. Leppänen otti haltuunsa Mestis-puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen sekä yhden kauden maaliennätyksen tehopisteillä 23+35=58 ja Matinmikko puolestaan puolustajien yhden kauden syöttöennätyksen 40 syöttöpisteellään. Kuluva kausi oli tehopuolustajien sävyttämä, sillä niin Matinmikon (13+40=53) kuin myös Ketterän Jere Vertasen (17+32=49) pisteet ylittivät Kalle Valtolan nimissä olleen aiemman puolustajien piste-ennätyksen 14+32=46.

Pudotuspeleissä Kiekko-Espoon torjuntavastuun on kantanut pääosin Waltteri Ignatjew, joka torjui välieräsarjassa Kiekko-Poikia vastaan kaksi nollapeliä. Ignatjewin päästettyjen maalien keskiarvo kevään otteluissa on 1.92 ja torjuntaprosentti 91.86.

Ketterältä kultakypärää pudotuspeleissä kantaa tällä hetkellä Philadelphia Flyersin sopimuspelaaja Samu Tuomaala. 20-vuotias hyökkääjä jatkaa jo runkosarjassa tutuksi tullutta pistetehtailuaan ja ennen finaalipelejä Tuomaalalla on kasassa tehot 6+9=15. Tuomaala saalistaa Mestiksen pudotuspelien yhden kauden piste-ennätystä, joka on 18 pistettä ja sen jakaa tällä hetkellä kuusi pelaajaa. Viimeksi 18 pisteeseen on yltänyt Hermeksen paidassa pelannut Zdenek Sedlak, joka takoi keväällä 2021 tehot 10+8.

Severi Auvinen on pelannut Ketterän maalilla pudotuspeleissä 10 ottelua torjuntaprosentilla 93.27 ja päästettyjen maalien keskiarvo Auvisella on 1.32. 21-vuotias maalivahti on torjunut kevään aikana kolme nollapeliä, jotka kaikki tulivat puolivälieräsarjassa KOOVEEta vastaan.

Finaalien aikataulu

Ti 18.4. Kiekko-Espoo – Ketterä – OSTA LIPUT
To 20.4. Ketterä – Kiekko-Espoo – OSTA LIPUT
La 22.4. Kiekko-Espoo – Ketterä ­– OSTA LIPUT
Ma 24.4. Ketterä – Kiekko-Espoo – OSTA LIPUT

Tarvittaessa:

Ke 26.4. Kiekko-Espoo – Ketterä
Pe 28.4. Ketterä – Kiekko-Espoo
La 29.4. Kiekko-Espoo – Ketterä


---
Julkaisija: