IPK:n valmennus kaudelle 2023–24 julkaistu

12.4.2023
IPK:n valmennus kaudelle 2023–24 julkaistu

IPK tiedotti keskiviikkona Marko Tuomaisen päävalmentajasopimuksen.

Tulevalla Mestis-kaudella IPK:n vetovastuun ottaa Marko Tuomainen. Tuomainen on pitkän linjan jääkiekkoammattilainen, joka on mittavan pelaajauransa jälkeen kouluttautunut määrätietoisesti huipputason valmentajaksi.

Viiden liigavalmennusvuoden jälkeen ja jo viime vuonna IPK:n toisena valmentajana toiminut Tuomainen lähtee tulevaan päävalmentajakauteen luottavaisin mielin hyvistä asemista. Talon tavat ja Mestiksen vaatimukset ovat tulleet kuluneen vuoden aikana tutuiksi.

- Joukkueen rakentaminen on hyvässä vaiheessa. Pelaajien rekrytoinnissa on otettu huomioon tulevan kauden pelitapa, joka perustuu vahvaan luistelu- ja kamppailuvoimaan. Haluamme kontrolloida kiekkoa, joten pelitaidot ja pelinopeus ratkoa tilanteita ovat suuresti myös jokaisen uuden hankinnan taustalla. Ja tietysti hyökkääjien tuloksentekokyky ja puolustajien kyvyt suojella oman puolustusalueen keskustaa ovat myös isossa osassa tulevan joukkueen rakennuksessa, tuumailee tuore päävalmentaja tulevasta joukkueestaan.

Uutena kasvona IPK:n valmennusryhmään liittyy lisäksi KalPa-taustainen Jarkko Rissanen. Hänen tehtävänään on toimia joukkueen apuvalmentajana, ja työnkuvaan liittyvät sekä joukkueen puolustuspelaamisen organisointi että maalivahtivalmennus. Rissasen sopimus on muotoa 1+1.

- Suurella innolla ja mielenkiinnolla tulen Iisalmeen. Neljän KalPa-vuoden menestyksekäs yhteistyö päävalmentaja Marko Tuomaisen kanssa saa nyt jatkoa. Uskon tuovani joukkueeseen laadukkaan maalivahtipelin valmentamisen lisäksi vahvan ja voittavan puolustuspelaamisen näkemyksen sekä valmennuksen, Rissanen iloitsee.

IPK:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipolan mukaan valmennuskaksikko Tuomainen ja Rissanen on erinomainen yhdistelmä, jossa kaksi aikaisemmin KalPassa yhteistyötä tehnyttä ammattilaista saatiin jatkamaan yhteistyötään IPK väreihin.

- Molemmat valmentajat tuovat seuraan lisää ammattimaisuutta ja urheilullisuutta sekä vaatimustasoa, unohtamatta aikaisempaa hedelmällisen yhteistyön voimaa. Lisäksi saimme luonnollista jatkumoa menestyksekkäälle Härkösen aikakaudelle. Tämä on erinomainen startti uudelle kaudelle 2023–24, Ylisipola kertoo.


---
Julkaisija: