Suomi-sarja: Pyry ja JHT finaaleihin ja Mestis-karsintoihin

25.3.2023
Suomi-sarja: Pyry ja JHT finaaleihin ja Mestis-karsintoihin

Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Miesten Suomi-sarjan finalistit ja samalla myöhemmin Mestis-karsinnoissa nähtävät joukkueet ratkottiin torstaina Suomi-sarjan viidensissä välieräotteluissa Nokialla ja Kalajoella. Nokian Pyry kampesi Lempäälän Kisan kesälomille äärimmäisen tiukan taiston jälkeen maalein 3–2. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta pelin viime sekunneilla. Kalajoella pelattiin vielä tiukemmin, sillä JHT:n jatkopaikka varmistui vasta Arttu Venäläisen 3–2-jatkoeräosumalla.

Suomi-sarjan loppuottelut pelataan tänä viikonloppuna. Lauantaina pelataan Kalajoella, sunnuntaina Nokialla. Jos pisteet ovat kahden ottelun jälkeen tasan, pelataan Nokian-kamppailun perään 20 minuutin jatkoerä viidellä viittä vastaan. Jos jatkoerä, joka ei ole mallia maalista poikki, päättyy tasan, ratkaistaan Suomi-sarjan voittaja voittolaukauskilpailussa.

Suomi-sarjan voittaja kohtaa Mestis-karsinnoissa Heinolan Peliitat toiseksi Suomi-sarjassa sijoittuneen mitellessä Mestis-paikasta Forssan Palloseuraa vastaan. Otteluparien voittajat nähdään ensi kauden Mestiksessä, jonne paikka irtoaa neljällä voitolla.


---
Julkaisija: