Peliittojen Nikita Krivokrasoville viiden ottelun pelikielto

6.3.2023
Peliittojen Nikita Krivokrasoville viiden ottelun pelikielto

3.3. Peliitat – KeuPa HT

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä Peliittojen Nikita Krivokrasoville iso rangaistus ja pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sääntökirjan 48.1. kohdan mukaan ei ole olemassa puhdasta taklausta päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaavan pelaajan täytyy välttää osumasta vastustajaa päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaus, jonka tuloksena on kontakti vastustajan päähän, ja jossa isku kohdistuu valtaosin päähän, ja joka olisi vältettävissä, ei ole sallittu. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan/kaulan alueelle kohdistuvat teot. Edelleen sääntökirjan 48.4. kohdan mukaan ottelurangaistus voidaan tuomita pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa taklaamalla tätä päähän tai niskaan/kaulaan. Tälläisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa KeuPa HT:n pelaaja on kiekollisena Peliittojen hyökkäysalueella vastustajan pelaajan ahdistaessa häntä takaapäin. Tilanteeseen tulee niin ikään Peliittojen Nikita Krivokrasov, joka taklaa tuntuvalla vauhdilla kyseistä KeuPa HT:n pelaajaa. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan. Saadun selvityksen taklaus osuu kuitenkin vastustajaa päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Päähän kohdistuneen iskun voima huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa huomioon, että taklaus kohdistetaan ylös ja että se osuu käytännössä yksinomaan vastustajan päähän. Asian arvioissa tulee niin ikään tulee huomioida, että taklaava pelaaja tulee tilanteeseen kolmantena pelaajana, jolloin taklattu pelaaja on haavoittuvassa asennossa, ja jolloin taklaajalla voidaan katsoa olevan erityinen huolellisuusvelvoite suorittaa taklaus sääntöjen sallimissa rajoissa. Edelleen kurinpitoryhmä katsoo teon sisältäneen merkittävän loukkaantumisriskin.

Edellä todettu sekä Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät linjaukset huomioiden Peliittojen Nikita Krivokrasoville määrätään viiden (5) ottelun lisärangaistus.---
Julkaisija: