Hokin Arttu Nevasaarelle yhden ottelun pelikielto

21.2.2023
Hokin Arttu Nevasaarelle yhden ottelun pelikielto

18.2. Kiekko-Vantaa - Hokki

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomitiin jäällä Hokin Arttu Nevasaarelle iso rangaistus ja pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sääntökirjan 48.1. kohdan mukaan ei ole olemassa puhdasta taklausta päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaavan pelaajan täytyy välttää osumasta vastustajaa päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaus, jonka tuloksena on kontakti vastustajan päähän, ja jossa isku kohdistuu valtaosin päähän, ja joka olisi vältettävissä, ei ole sallittu. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan/kaulan alueelle kohdistuvat teot. Edelleen sääntökirjan 48.4. kohdan mukaan ottelurangaistus voidaan tuomita pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa taklaamalla tätä päähän tai niskaan/kaulaan. Tällaisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Tilanteessa K-Vantaan pelaaja koittaa saada matalassa asennossa kiekkoa haltuunsa omalla puolustusalueellaan. Saatuaan kiekon hän pyörähtää kääntäen rintamasuuntansa kohti keskialuetta. Tällöin Hokin Arttu Nevasaari tulee tilanteeseen ja taklaa edellä mainittua K-Vantaan pelaajaa. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Kuitenkin on selvää, että taklaus osuu vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä on ottanut asiassa huomioon, ettei taklaavan pelaajan asento nouse taklaushetkellä. Taklausta itsessään ei voida myöskään pitää erityisen voimakkaana. Kuitenkin tulee huomioida, että Nevasaaren olisi tullut huomioida vastustajan varsin matala ja haavoittuva peliasento. Tästä huolimatta Nevasaari päättää suorittaa tilanteessa taklauksen osuen vastustajaa nimenomaisesti päähän.

Edellä todettu sekä Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjaukset huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee määrätä ottelurangaistus.

Hokin Arttu Nevasaarelle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.



---
Julkaisija: