Keskiviikon kierroksella nähtiin 31 maalia ja upea virstanpylväs

1.2.2023
Keskiviikon kierroksella nähtiin 31 maalia ja upea virstanpylväs

Kuva: Sami Mutka

Hermes – Hokki 5–2

Hermeksen ja Hokin kohtaamisesta ei vauhtia puuttunut. Kotijoukkueen Jonas Peterek avasi pelin ajassa 08:31, ja joukkuekaveri Aleksi Antti-Roiko seurasi pian perästä ajassa 10:07, vieden Hermeksen kahden maalin johtoon. Toisen erän alussa Hermes karkasi jo kolmen maalin johtoon, kun Sampo Paulaharju osui vieraiden verkkoon kahden pelaajan alivoimalla ajassa 23:23.

Hokki osui kahdesti toisen erän jälkipuoliskolla Anton Troshinin ja Joonas Savolaisen maaleilla, mutta Hermeksen Oskari Kalajanniskan kolmannen erän kaksi osumaa sinetöi voiton isännille.

IPK – HK Zemgale 2–3 (VL)

Iisalmessa pelattiin pitkän kaavan kautta, kun IPK:n ja HK Zemgalen kohtaaminen venyi voittolaukauksiin. Maalintekoon päästiin vasta toisessa erässä, kun IPK:n Alexander Cotton vei isännät 1–0-johtoon kauden 11. osumallaan ajassa 28:26. Vieraat eivät jääneet pitkäksi aikaa ihmettelemään Zemgalen Harijs Brantsin tasoittaessa pelin ylivoimalla vain paria minuuttia myöhemmin ajassa 30:12.

Sama kaava toistui päätöserässä – IPK pääsi johtoon Severi Immosen 2–1-osumalla ajassa 50:07, mutta jälleen paria minuuttia myöhemmin Zemgale seurasi perässä Arturs Homjakovsin rangaistuslaukauksella ajassa 52:27.

Jatkoaika oli maaliton, ja peli ratkaistiin voittomaalikilpailussa. Voitto-osuman viimeisteli Homjakovs, ja HK Zemgale nappasi taskuunsa makean 2–3-voiton.

JoKP – Kiekko-Espoo 4–2

Sarjakärki Kiekko-Espoon matka Joensuuhun sai shokkialun, kun toisen erän alussa peli oli Kiekko-Poikien eduksi jo 4–0 (Jani Taskula 1–0, Ville Sivonen 2–0, Miska Hattunen 3–0, Leevi Karjalainen 4–0). Maalivahdin vaihto piristi espoolaisia hetken, ja joukkue tekikin erän loppuun kaksi kavennusmaalia (Olli Iisakka 4–1, Anton Ollikainen 4–2), mutta puhti ei riittänyt. Espoon Joni Piipposen epäonnistuessa rangaistuslaukauksessa jäi taululle lukemat 4–2, ja kolme pistettä Joensuuhun.

KOOVEE – TUTO 5–3

Tampereella nähtiin runsas kahdeksan maalin ilta. Hanat aukesivat toisen erän alussa Jakub Kosin maalilla ajassa 22:12, ja pian juhlittiinkin jo KOOVEEn Samu Markkalan upeaa virstanpylvästä, kun hyökkääjä merkkautti Mestis-uransa 300. tehopisteen Santtu Hakasen 2–0-maaliin. TUTO kavensi Valtteri Virtasen maalilla ajassa 29:44, mutta Hakanen vei isännät jälleen kahden maalin karkumatkalle illan toisella osumallaan ajassa 32:15.

TUTO tuli päätöserään ärhäkästi ja tasoitti pelin Tino Sirénin ja Roope Rannan maaleilla, mutta palkinto jäi saamatta. Okko Kangasniemi ja Jakub Kos illan toisella osumallaan varmistivat, että pisteet jäivät Tampereelle.

Peliitat – FPS 2–3

Heinolassa nähtiin tänään kaksi kauden avausosumaansa viimeistellyttä. FPS:n Philip Pallin vastasi illan (ja oman kautensa) ensimmäisestä osumasta ajassa 10:01, mutta Peliitat tuli perästä vain reilu puoli minuuttia myöhemmin Oskari Kuntosen maalilla ajassa 10:33. FPS jatkoi maalintekoa toisessa erässä Topi Häggin ja Eppu Varjamon osumilla, ja isäntien Oscar Lemström toikin Peliitat yhden maalin taakse kauden avausosumallaan ajassa 33:55, mutta vieraat pitivät loppupelin ajan maalinsa puhtaana ja ottelu päättyi forssalaisten 2–3-voittoon.


---
Julkaisija: