HK Zemgalen Ricards Bernhardsille yhden ottelun pelikielto

30.11.2022
HK Zemgalen Ricards Bernhardsille yhden ottelun pelikielto

26.11. HK Zemgale - Kiekko-Vantaa

Kurinpitopäätöksen perustelu

Pelaajalle tuomittiin jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus tappelusta.

Sääntökirjan 46 kohdan mukaan tappeleminen ei kuulu kansainvälisen jääkiekon piirteisiin. Päätuomarin (päätuomareiden) on rangaistava pelaajia, jotka vapaaehtoisesti osallistuvat nujakkaan / tappeluun, niin sanottuja "halukkaita tappelijoita" sen mukaisesti, ja heidät voidaan poistaa pelistä. Muita täydentäviä kurinpitorangaistuksia voidaan määrätä. Tappeluksi tulkitaan tilanne, jossa vähintään yksi (1) pelaaja lyö tai yrittää lyödä vastustajaa toistuvasti tai kun kaksi (2) pelaajaa painivat tavalla, joka vaikeuttaa linjatuomareiden puuttumista asiaan ja erottaa kamppailijat toisistaan. Pelaajalle, joka itsepintaisesti jatkaa tai yrittää jatkaa tappelu tai yhteenottoa sen jälkeen, kun päätuomari on käskenyt häntä lopettamaan, tai vastustaa linjatuomaria tämän hoitaessaan tehtäviään, tuomitaan päätuomarin harkinnan mukaan vähintään iso rangaistus (tappelusta) ja pelirangaistus sen lisäksi, mitä muita rangaistuksia hänelle tuomitaan. Päätuomareille annetaan erittäin laaja liikkumavara rangaistuksissa, joita he voivat määrätä tämän säännön nojalla. Tämä on tietoinen valinta, jotta päätuomareilla on mahdollisuus erotella tappelun osapuolien ilmeinen vastuu joko tappelun aloittajana tai tappelua itsepintaisesti jatkava osapuolena. Annettua harkintavaltaa tulisi käyttää järkevästi.

Erotuomariraportin ja videoleikkeen mukaan tilanteessa pelaaja ryhtyy yksipuoliseen ja pitkäkestoiseen väkivallan tekoon vastustajaa kohtaan, jossa hän lyö vastustajaa useita kertoja paljain nyrkein ennen ottelun tuomariston väliintuloa. Näin kyseessä on kuvatun säännön mukainen tappelu, josta tulee määrätä ottelurangaistus.

Edellä mainitut seikat huomioiden HK Zemgalenin Ricards Bernhardsille määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: