Hengenpelastajaliigassa 1000 luovutuksen raja rikki

24.11.2022
Hengenpelastajaliigassa 1000 luovutuksen raja rikki

Kuva: Matias Toropainen

Kausi 2022–23 on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyössä järjestämä Hengenpelastajaliiga on aktivoinut Mestis-yhteisöä ja joukkueiden kannattajia luovuttamaan verta jo yli 1100 kertaa. Nämä luovutuskerrat ovat pystyneet auttamaan yhteensä yli 3000 apua tarvitsevaa potilasta.

Syyskuussa Mestis ja Veripalvelu ilmoittivat jatkaneensa yhteistyösopimustaan kolmella vuodella. Yhteistyö alkoi vuonna 2019 Hengenpelastajaliigan lanseerauksella.

- Olemme iloisia voidessamme jatkaa aidosti vaikuttavaa ja pitkäjänteistä yhteistyötä, jonka avulla niin moni potilas suomalaisissa sairaaloissa saa elintärkeää apua. Kiitos koko Mestis-yhteisölle sitoutumisesta, olette todellisia hengenpelastajia, kiitti Veripalvelun markkinointisuunnittelija Hille Nylander yhteistyön jatkon julkaisun yhteydessä.

Mikä Hengenpelastajaliiga?

Hengenpelastajaliiga on Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyössä järjestämä pelillinen tapa aktivoida erityisesti uusia verenluovuttajia auttamaan potilaita. Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa.

Hengenpelastajaliigaan voi osallistua kuka tahansa kertomalla verenluovutuksessa käydessään sen Mestis-joukkueen nimen, jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa. Kauden päättyessä eniten pisteitä Hengenpelastajaliigassa kerännyt seura palkitaan kunniakirjalla.

Hengenpelastajaliigan kärkikolmikon muodostavat tällä hetkellä TUTO (326 luovutusta), KOOVEE (282 luovutusta) ja KeuPa HT (130 luovutusta).

Katso koko sarjataulukko ja kuinka voit auttaa osoitteessa hengenpelastajaliiga.fi.


---
Julkaisija: