Suomen Cupin finaali pelataan perjantaina

11.11.2022
Suomen Cupin finaali pelataan perjantaina

Kuva: Darren Rose

IPK ja Kiekko-Espoo kohtaavat Suomen Cupin finaalissa perjantaina.

IPK:n päävalmentaja Niko Härkönen ja Kiekko-Espoon vastuuvalmentaja Tomas Westerlund lupaavat Leijonat.fi artikkelissa, että Suomen Cupin finaalista tulee hyvä ottelu. Kumpikaan joukkue ei anna tuumaakaan periksi, kun pelataan pokaalista.

Härkönen kertoo Iisalmessa olevan hyvää pöhinää, kun kaupunki valmistautuu perjantaiseen kiekkofinaaliin.

– Ihmiset kyselee paljon pelistä ja tsemppaa. Siitä puhutaan kahviloissa ja kauppojen kassoilla, ja se on tosi hienoa. Ei tämmöisiä otteluita ihan joka vuosi päästä pelaamaan. Kaikki ovat intoa täynnä, ja siitä tulee varmasti hieno ilta, Härkönen sanoo tyytyväisenä.

Mestiksen kärkijoukkueet kohtaavat Iisalmessa, joten kiekkofaneille on luvassa herkullinen kattaus kiekkoviihdettä.

– Meidän täytyy saada aikaan nappisuoritus, että pystytään peli voittamaan. Mutta me ollaan valmiina. Uskon, että tulee tasainen ja aika kovakin vääntö, Härkönen pohtii.

Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa runkosarjassa, ja K-Espoo otti pisteet molemmista otteluista. Mutta se ei IPK:ta vavisuta.

– Jos me saadaan puolustettua hyvin, niin kyllä me sitten ylivoimalla ja hyökkäyspelaamisella tehdään tarvittavat maalit. Uskon, että saadaan tehtyä riittävästi maaleja, kunhan vaan pystytään pitämään oma pää tarpeeksi puhtaana, Härkönen luottaa omiinsa.

Hän mainitsee puolustuspelaamisen tärkeyden siksi, että edellisessä kohtaamisessa K-Espoo iski ylivoimalla neljä maalia.

– Puolustuspelaamisen pitää olla heitä vastaan huomattavasti parempaa, Härkönen tietää.

K-Espoo ei vastuuvalmentajansa mukaan koskaan lähde vieraspeleihin ilman fanejaan, ei myöskään Suomen Cupin finaaliin. Ainakin bussilastillinen kannattajia lähtee mukaan ollakseen paikalla, kun kannu nousee ilmaan.

– Meille ei ole pahemmin tullut pokaaleja, joten kyllä me sitä nyt lähdetään metsästämään, Westerlund vakuuttaa.

Lue koko Leijonat.fi sivun artikkeli TÄSTÄ.


---
Julkaisija: