Hermeksen Akseli Karjalaiselle kahden ottelun pelikielto

24.10.2022
Hermeksen Akseli Karjalaiselle kahden ottelun pelikielto

21.10. Zemgale - Hermes

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 48.1. kohdan mukaan ei ole olemassa puhdasta taklausta päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaavan pelaajan täytyy välttää osumasta vastustajaa päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaus, jonka tuloksena on kontakti vastustajan päähän, ja jossa isku kohdistuu valtaosin päähän, ja joka olisi vältettävissä, ei ole sallittu. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan/kaulan alueelle kohdistuvat teot. Edelleen sääntökirjan 48.4. kohdan mukaan ottelurangaistus voidaan tuomita pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa taklaamalla tätä päähän tai niskaan/kaulaan. Tälläisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa Hermeksen Akseli Karjalainen vastataklaa HK Zemgalenin pelaajaa kiekontavoittelutilanteessa. Saadun selvityksen perusteella kurinpitoryhmä katsoo olevan kiistatonta, että taklaus osuu vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistuva taklaus ja siten rangaistava teko. Vaikka tilanne tulee taklaavan pelaajan eteen verraten nopeasti, katsoo kurinpitoryhmä taklaavan pelaajan laiminlyöneen huolellisuusvelvoitteen toimia tilanteessa sääntöjen sallimissa rajoissa. Päähän kohdistuneen iskun voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo taklauksen vaarantaneen siinä määrin piittaamattomasti vastustajaa, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Kurinpitoryhmä on Mestiksen kurinpitosääntöjen mukaan ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, taklaavan pelaajan asento ns. kasvaa kontaktiin, mikä osaltaan vaikuttaa taklauksen osumisen nimenomaisesti vastustajaa päähän.

Edellä esitetty sekä Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjaukset ja seuraamuskäytäntö huomioiden pelaajalle määrätään kahden (2) ottelun lisärangaistus.---
Julkaisija: