Mestiksen pelaamistapa kaudella 2022-2023

12.8.2022
Mestiksen pelaamistapa kaudella 2022-2023

Runkosarjassa pelataan 14 joukkueen nelinkertainen sarja (52 ottelua).

HK Zemgale osallistuu pudotuspeleihin, jos sarjasijoitus sitä edellyttää, mutta ei osallistu karsintoihin. HK Zemgale pelaa mahdolliset pudotuspelit Suomessa vastustajan kotikentällä.

Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta, sarjan kaksi viimeistä suomalaista joukkuetta osallistuu karsintaan.
Runkosarjan kuusi parasta suoraan puolivälieriin. Sijoille 7.-10. sijoittuneet pelaavat villi kortti -kierroksen otteluparein 7.-10. ja 8.-9. paras kolmesta -järjestelmällä (kaksi voittoa). Otteluparien voittajat puolivälieriin, paremmin runkosarjassa sijoittunut sijalle 7. ja huonommin runkosarjassa sijoittunut sijalle 8. Mestiksen puolivälieriin pääsee täten kaikkiaan 8 joukkuetta.

Puolivälierät pelataan otteluparein 1.-8., 2.-7., 3.-6. ja 4.-5. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä). Voittajat jatkavat välieriin.

Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Välierien hävinneet joukkueet pelaavatrunkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaapronssia. Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä–järjestelmällä).

Mestiskarsinta

Ensimmäinen kierros pelataan otteluparein: Mestiksen viimeinen suomalainen joukkue – Suomi-sarjan ensimmäinen ja Mestiksen toiseksi viimeinen suomalainen joukkue – Suomi-sarjan toinen, paras viidestä menetelmällä (3 voittoa). Otteluparien voittajat kohtaavat Mestiksen karsinnan toisessa vaiheessa paras seitsemästä menetelmällä (4 voittoa). Ottelusarjan voittaja saa paikan Mestikseen kaudelle 23-24.

Sarjapaikka kaudeksi 23–24 vaatii Mestiksen lisenssiehtojen täyttämisen kaikkien seurojen osalta.

Mestiksen otteluohjelman kaudelle 22-23 löydät TÄÄLTÄ.


---
Julkaisija: