KOOVEEn Jeremi Wehmaalle ja JHT:n Ville Rajalalle yhden ottelun pelikielto

23.4.2022
KOOVEEn Jeremi Wehmaalle ja JHT:n Ville Rajalalle yhden ottelun pelikielto

Kurinpitopäätöksen perustelu

Jääkiekon sääntökirjan 46 kohdan mukaan pelaajia, jotka osallistuvat vapaaehtoisesti nujakkaan / tappeluun, niin sanotut halukkaat tappelijat, päätuomarin (päätuomarien) on rangaistava sen mukaisesti ja heidät voidaan poistaa pelistä. Muita täydentäviä kurinpitorangaistuksia voidaan määrätä. Samaisen sääntökohdan mukaan tappeluksi tulkitaan tilanne, jossa vähintään yksi (1) pelaaja lyö tai yrittää lyödä vastustajaa toistuvasti tai kun kaksi (2) pelaajaa painivat tavalla, joka vaikeuttaa linjatuomareiden puuttumista asiaan ja erottaa kamppailijat toisistaan. Edelleen Suomen Jääkiekkoliiton kauden 2021-22 sääntöpoikkeusten mukaan tappelusta tuomitaan ottelurangaistus.

Tilanteesta tuomittiin jäällä KOOVEE:n Jeremi Wehmaalle ja JHT:n Ville Rajalalle iso rangaistukset ja pelirangaistukset tappelusta. Asiassa saadun selvityksen mukaan edellä mainitut pelaajat ajautuvat rangaistustilanteen jälkeen molemminpuoliseen pitkittyneeseen yhteenottoon, jossa he lyövät useita kertoja nyrkeillä toisiaan ennen yhteenoton loppumista ja linjatuomareiden väliintuloa. Näin molempien pelaajien osalta kyse on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittamasta tappelusta, ja siten rikkeestä, josta tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todettu sekä Mestiksen kurinpitokäytäntö huomioiden KOOVEE:n Jeremi Wehmaalle ja JHT:n Ville Rajalalle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistukset.


---
Julkaisija: