RoKin Batyrlan Muratoville yhden ottelun pelikielto

19.4.2022
RoKin Batyrlan Muratoville yhden ottelun pelikielto

Taustaa

Tilanteesta ei tuomittu jäällä rangaistusta. Ketterä on 18.4.2022 tehnyt Mestiksen kurinpitosääntöjen mukaisen käsittelypyynnön tilanteesta. Käsittelypyyntö on tehty kurinpitosääntöjen edellyttämällä tavalla. Kurinpitoryhmä on ottanut Ketterän käsittelypyynnön käsiteltäväksi.

Sovellettava sääntö, johtopäätökset ja seuraamus

Sääntökirjan 52 kohdan mukaan jalkapyyhkäisy on teko, jossa pelaaja jalkaansa tai jalkaterää käyttäen iskee tai potkaisee vastustajalta jalat alta tai vetää vastustajan ylävartaloa käsivarrella tai kyynärpäällä taaksepäin tai samalla jalkojen eteenpäin suuntatuvalla liikkeellä iskee tai potkaisee vastustajalta jalat alta, täten aiheuttaen vastustajan voimakkaan kaatumisen jäähän. Suomen jääkiekkoliiton kauden 2021-22 sääntöpoikkeusten mukaan jalkapyyhkäisystä tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa Ketterän pelaaja nostaa kiekollisena hyökkäystä keskialueella. Tilanteeseen nousee kiekollisesta pelaajasta katsottuna takasivulta RoKin Batyrlan Muratov, joka koittaa takakarvata kiekkoa vastustajalta. Tällöin Muratov kaataa Ketterän pelaajan käyttäen vasenta käsivarttaan ja samaan aikaa vasemmalla jalallaan eteenpäin suuntautuvalla liikkeellä iskien vastustajan vasempaan jalkaan aiheuttaen tämän hallitsemattoman ja voimakkaan kaatumisen jäähän. Kurinpitoryhmä katsoo, että edellä mainituin perustein teko täyttää säännön 52 mukaisen jalkapyyhkäisyn tunnusmerkistön, ja on siten rangaistava teko.

Vastaaviin tilanteisiin liittyvä merkittävä loukkaantumisriski sekä Mestiksen kurinpitokäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todetuin perustein RoKin Batyrlan Muratoville määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: