Kiekko-Vantaan Tommi Laaksolle yhden ottelun pelikielto

30.3.2022
Kiekko-Vantaan Tommi Laaksolle yhden ottelun pelikielto

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä K-Vantaan Tommi Laaksolle pelirangaistus sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan (erotuomarin fyysisen koskemattomuuden loukkaus). Jääkiekon sääntökirjan 40.1. kohdan mukaan pelaajalle, joka tarkoituksellisesti käyttää millään tavoin fyysistä voimaa tuomaria kohti, jos tällainen toiminta voi aiheuttaa tuomarin loukkaantumisen, fyysisesti halventaa tai tarkoituksellisesti käyttää fyysistä voimaa pelkästään tarkoituksena vapautua tuomarin otteesta pelaajien yhteenoton aikana tai välittömästi sen jälkeen, tuomitaan pelirangaistus. Suomen jääkiekkoliiton kauden 2021-22 sääntöpoikkeusten mukaan edellä kuvatuista rikkeistä tuomitaan ottelurangaistus.

Saadun selvityksen perusteella on riidatonta, että pelaaja törmää kiekottomassa tilanteessa ottelun toiseen erotuomariin aiheuttaen erotuomarin kaatumisen. Kurinpitoryhmä toteaa, että erotuomarin koskemattomuuden turvaamiseen tulee suhtautua erityisen suurella vakavuudella ja huolellisuudella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelaajien tulee välttää kaikin keinoin kontaktit erotuomarin kanssa. Vaikka yhteentörmäystä ei asiassa saadun selvityksen perusteella voida pitää tahallisena, katsoo kurinpitoryhmä, että pelaajalla olisi ollut tilanteessa mahdollisuus toimia huolellisemmin, ja siten välttää kontakti. Edellä todettu huomioiden kurinpitoryhmä katsoo, että teko täyttää edellä kuvatun sääntökohdan tunnusmerkistön, ja että teosta tulee siten tuomita ottelurangaistus.

Edellä todettu huomioiden K-Vantaan Tommi Laaksolle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: