KOOVEEn Valtteri Ilomäelle yhden ottelun pelikielto

18.2.2022
KOOVEEn Valtteri Ilomäelle yhden ottelun pelikielto

Tilanteesta tuomittiin jäällä pieni rangaistus kampituksesta.

Otteluvalvoja on saattanut asian Mestiksen kurinpitoryhmän käsiteltäväksi. Otteluvalvojan näkemyksen mukaan tilanne täyttää jääkiekon sääntökirjan mukaisen jalkapyyhkäisyn tunnusmerkistön, ja että tilanteesta olisi Mestiksen ohjeistuksen mukaisesti tullut siten tuomita iso rangaistus ja pelirangaistus kampituksesta.

Kurinpitopäätöksen perustelu:

Sääntökirjan 52 kohdan mukaan jalkapyyhkäisy on teko, jossa pelaaja jalkaansa tai jalkaterää käyttäen iskee tai potkaisee vastustajalta jalat alta tai vetää vastustajan ylävartaloa käsivarrella tai kyynärpäällä taaksepäin tai samalla jalkojen eteenpäin suuntatuvalla liikkeellä iskee tai potkaisee vastustajalta jalat alta, täten aiheuttaen vastustajan voimakkaan kaatumisen jäähän. Suomen jääkiekkoliiton kauden 2021-22 sääntöpoikkeusten mukaan jalkapyyhkäisystä tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa JoKP:n pelaaja nostaa kiekollisena hyökkäystä keskialueella. Tilanteeseen nousee kiekollisesta pelaajasta katsottuna takaapäin KOOVEE:n Valtteri Ilomäki, joka koittaa takakarvata kiekkoa vastustajalta. Tällöin Ilomäki vetää vastustajaa olkapäästä ja iskien samalla polvella tätä reiteen aiheuttaen vastustajan hallitsemattoman ja voimakkaan kaatumisen jäähän. Kurinpitoryhmä katsoo, että edellä mainituin perustein teko täyttää säännön 52 mukaisen jalkapyyhkäisyn tunnustemerkistön, ja että siitä tulee tuomita joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kontaktin voimakkuus ja vastaaviin tilanteisiin liittyvä merkittävä loukkaantumisriski huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä esitetyn perusteella KOOVEE:n Valtteri Ilomäelle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: