Ketterän Yegor Chizhikoville yhden ottelun pelikielto

1.2.2022
Ketterän Yegor Chizhikoville yhden ottelun pelikielto

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä Ketterän Yegor Chizhikoville iso rangaistus ja pelirangaistus polvitaklauksesta. Sääntökirjan 50.1. kohdan mukaan polvitaklauksessa pelaaja taklaa polvi edellä ja joissakin tapauksissa ojentaa polveaan taklatakseen vastustajaa. Edelleen sääntökirjan 50.4. kohdan mukaan polvitaklauksesta voidaan tuomita ottelurangaistus pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa taklaamalla polvella. Tällaisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena on rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Tilanteessa JoKP:n pelaaja kiertää kiekollisena oman maalinsa takaa, jolloin tätä taklaa Ketterän Yegor Chizhikov. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan, ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Kuitenkin on selvää, että taklaava pelaaja tulee tilanteeseen ojennetulla jalalla. Edelleen vaikka taklaava pelaaja koittaa korjata taklausasentoaan hieman ennen taklausta, osuu tämä polvellaan vastustajan pelaajan jalkaan. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä korostaa taklaavan pelaajan olevan lähtökohtaisesti aina vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan puhtaasti. Vaikka taklaava pelaaja pyrkii korjaamaan taklausasentoaan juuri ennen taklausta, katsoo kurinpitoryhmä pelaajan laiminlyöneen edellä kuvatun huolellisuusvelvoitteen. Polvikontaktin voimakkuus sekä polvitaklauksiin liittyvä merkittävä loukkaantumisriski huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todetuin perustein Ketterän Yegor Chizhikoville määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: