Peliittojen Damir Galinille kolmen ottelun pelikielto

4.12.2021
Peliittojen Damir Galinille kolmen ottelun pelikielto

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteessa tuomittiin jäällä Peliittojen Damir Galinille iso rangaistus ja pelirangaistus polvitaklauksesta. Sääntökirjan 50.1. kohdan mukaan polvitaklauksessa pelaaja taklaa polvi edellä ja joissakin tapauksissa ojentaa polveaan taklatakseen vastustajaa. Edelleen sääntökirjan 50.4. kohdan mukaan polvitaklauksesta voidaan tuomita ottelurangaistus pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa taklaamalla polvella. Tällaisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena on rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Tilanteessa RoKin pelaaja kuljettaa kiekkoa keskialueella keskikaistaa pitkin kohti Peliittojen kenttäpäätyä. Ennen siniviivaa Tällöin Peliittojen Damir Galin luistelee pelaajaa vastaan ja pyrki taklaamaan tätä. RoKin pelaaja onnistuu osin väistämään taklausta, jolloin Galin levittää jalkaansa osuen polvellaan Rokin pelaajan jalkaan. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä korostaa taklaavan pelaajan olevan lähtökohtaisesti aina vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan puhtaasti. Vaikka vastustajan pelaajan väistöliike on tapahtunut juuri ennen taklausta, katsoo kurinpitoryhmä pelaajan laiminlyöneen edellä kuvatun huolellisuusvelvoitteen. Polvikontaktin voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Seuraamusharkinnassa on korottavana tekijänä huomioitu se, että merkittävin osa taklauksesta suoritetaan nimenomaisesti polvella. Seuraamusharkinnassa huomioidaan niin ikään polvitaklauksiin liittyvä huomattava loukkaantumisriski.

Edellä todettu huomioiden Peliittojen Damir Galinille määrätään kolmen (3) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: