FPS:n Eetu Mobergille ja KOOVEEn Eppu Varjamolle yhden ottelun pelikiellot

28.9.2021
FPS:n Eetu Mobergille ja KOOVEEn Eppu Varjamolle yhden ottelun pelikiellot

FPS:n Eetu Mobergille ja KOOVEEn Eppu Varjamolle tuomittiin 5+20min. tappelusta 25.9. pelatussa ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Jääkiekon sääntökirjan 46 kohdan mukaan pelaajia, jotka osallistuvat vapaaehtoisesti nujakkaan / tappeluun, niin sanotut halukkaat tappelijat, päätuomarin (päätuomarien) on rangaistava sen mukaisesti ja heidät voidaan poistaa pelistä. Muita täydentäviä kurinpitorangaistuksia voidaan määrätä. Samaisen sääntökohdan mukaan tappeluksi tulkitaan tilanne, jossa vähintään yksi (1) pelaaja lyö tai yrittää lyödä vastustajaa toistuvasti tai kun kaksi (2) pelaajaa painivat tavalla, joka vaikeuttaa linjatuomareiden puuttumista asiaan ja erottaa kamppailijat toisistaan. Edelleen Suomen Jääkiekkoliiton tekemien sääntöpoikkeusten 2021-22 mukaan tappelusta tuomitaan ottelurangaistus.

Tilanteesta tuomittiin jäällä FPS:n Eetu Mobergille KOOVEE:n Eppu Varjamolle iso rangaistus ja pelirangaistus tappelusta. Asiassa saadun selvityksen mukaan edellä mainitut pelaajat ajautuvat kiekottomassa tilanteessa molemminpuoliseen pitkittyneeseen yhteenottoon, jossa he lyövät useita kertoja paljailla nyrkeillä toisiaan ennen yhteenoton loppumista ja linjatuomareiden väliintuloa. Näin molempien pelaajien osalta kyse on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittamasta tappelusta, ja siten rikkeestä, josta tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todettu sekä Mestiksen edellisien kausien seuraamuskäytäntö huomioiden FPS:n Eetu Mobergille ja KOOVEE:n Eppu Varjamolle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistukset.


---
Julkaisija: