IPK:n Pekka Suhoselle kolmen ottelun pelikielto

21.9.2021
IPK:n Pekka Suhoselle kolmen ottelun pelikielto

IPK:n Pekka Suhoselle kolmen ottelun pelikielto. Suhoselle tuomittiin 17.9. Suomen Cupin välierässä 5+20min. selästä taklaamisesta.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 123 kohdan mukaan selästä taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja taklaa haavoittuvassa asemassa olevaa pelaajaa, joka ei ole tietoinen uhkaavasta iskusta tai joka ei pysty suojaamaan tai puolustamaan itseään tällaiselta iskulta. Kontakti kohdistuu taklattavan vartaloon selkäpuolelta. Säännön ii-kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa selästä taklauksen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa K-Espoon pelaaja saa kiekon haltuunsa ja pelaa sen välittömästi eteenpäin omassa puolustuspäädyssään laidan tuntumassa. Välittömästi pelaajan luovuttua kiekosta taklaa IPK:n Pekka Suhonen tätä aiheuttaen pelaajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa päin. Taklaus itsessään kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan. Saadun selvityksen perusteella on kuitenkin selvää, että taklaus osuu vastustajan selkään. Edelleen saadun selvityksen mukaan kurinpitoryhmä katsoo, että taklaavalla pelaajalla olisi ollut aikaa ja mahdollisuus reagoida siihen, että taklattava pelaaja on selin kentällä päin. Tästä huolimatta on saattaa painavan taklauksen loppuun osuen vastustajaa suoraan selkään. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama selästä taklaus ja siten rangaistava teko.

Huomioiden taklauksen aiheuttaman vastustajan pelaajan voimakkaan iskeytymisen pää edellä laitaa vasten, katsoo kurinpitoryhmä taklauksen olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä katsoo, että Suhosen olisi pitänyt tiedostaa, että verraten kovalla voimalla ja selvästi irti laidasta suoritettu vastaavanlainen kontakti matalassa asennossa olevaan vastustajaan voi aiheuttaa pelaajan vaarallisen sinkoutumisen laitaa vasten ja siten merkittävän loukkaantumisriskin. Tässä tapauksessa edellä kuvattu riski on konkretisoitunut vastustajan loukkaantumisena.

Edellä mainittu huomioiden kurinpitoryhmä määrää IPK:n Pekka Suhoselle kolmen (3) ottelun lisärangaistuksen.


---
Julkaisija: