Lisenssit ja pelaamistapa tulevalle kaudelle - Mestis 12 joukkueen sarjaksi 2022-23

31.5.2021
Lisenssit ja pelaamistapa tulevalle kaudelle - Mestis 12 joukkueen sarjaksi 2022-23

Jääkiekkoliiton lisenssikomitea on myöntänyt sarjalisenssin Mestikseen kaikille sarjassa pelanneille 14:lle seuralle.

FPS Hockey Oy (toiminta yhtiöitetty)

Heinolan Peliitat Oy

Hokki Kainuu Oy

Imatran Ketterä Oy

IPK Hockey Oy

KeuPa Hockey Oy

Kiekko-Espoo Oy

Kiekko-Vantaa Hockey Oy

Kokkolan Hermes Oy (toiminta yhtiöitetty)

Koovee Hockey Oy

Mehtimäki Oy / Joensuun Kiekko-Pojat

RoKi Hockey Oy

Savonlinnan Pallokerho Oy

TUTO Hockey Oy

SARJAJÄRJESTELMÄ 2021-2022

Runkosarjassa pelataan 14 joukkueen nelinkertainen sarja (52 ottelua).

Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta. Runkosarjan kuusi parasta suoraan puolivälieriin. Sijoille 7.-10. sijoittuneet pelaavat villi kortti -kierroksen otteluparein 7.-10. ja 8.-9. paras kolmesta -järjestelmällä (kaksi voittoa). Otteluparien voittajat puolivälieriin, paremmin runkosarjassa sijoittunut sijalle 7. ja huonommin runkosarjassa sijoittunet sijalle 8. Mestiksen puolivälieriin pääsee täten kaikkiaan 8 joukkuetta. Puolivälierät pelataan otteluparein 1.-8., 2.-7., 3.-6. ja 4.-5. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä). Voittajat jatkavat välieriin.

Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Välierien hävinneet joukkueet pelaavat runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaa pronssia. Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä –järjestelmällä).

Runkosarjan 11.-14. sijoittuneet pelaavat Suomi-sarjan kahden (2) parhaan kanssa kuuden (6) joukkueen karsintasarjan (10 ottelua), sarjan kaksi (2) parasta Mestikseen kaudelle 22-23.

Sarjapaikka kaudeksi 22-23 vaatii Mestiksen lisenssiehtojen täyttämisen kaikkien seurojen osalta.


---
Julkaisija: