TUTO Hockeyn Ville Niemiselle kolmen ottelun pelikielto

2.3.2021
TUTO Hockeyn Ville Niemiselle kolmen ottelun pelikielto

TUTO Hockeyn Ville Niemiselle kolmen ottelun pelikielto.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä TUTO Hockeyn Ville Niemiselle pieni rangaistus poikittaisesta mailasta sekä iso rangaistus ja pelirangaistus väkivaltaisuudesta, ja K-Espoon pelaajalle pieni rangaistus väkivaltaisuudesta.

Sääntökirjan 141 kohdan määritelmän mukaan tappelussa pelaaja useasti lyö vastustajaa pelitilanteessa, vihellyksen jälkeen tai milloin tahansa pelin aikana pitkittyneessä pelaajien yhteenotossa. Edelleen kohdan 141 i mukaan kaikille pelaajille, jotka osallistuvat tappeluun, tuomitaan ottelurangaistus.

Tilanteessa K-Espoon pelaaja taklaa painavalla ja saadun selvityksen mukaan puhtaalla taklauksella TUTO Hockeyn pelaajaa vaihtoaition tuntumassa. Taklauksen jälkeen TUTO Hockeyn Ville Nieminen tulee kolmantena pelaajana tilanteeseen kaataen K-Espoon pelaajaan poikittaista mailaa käyttäen, ja saadun selvityksen mukaan tämän jälkeen lyöden tätä paljaalla nyrkillä siihen saakka, kunnes ottelun linjatuomari tulee tilanteeseen väliin. Mestiksen seuraamuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon täyttävän edellä kuvatun tappelua koskevan sääntöpykälän tunnusmerkistön. Näin tilanteesta tulee tuomita Niemiselle ottelurangaistus.

Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä sen, että yksipuolinen väkivaltainen käytös kohdistuu sääntöjen mukaisen taklauksen suorittaneeseen pelaajaan, joka ei pysty suojautumaan tilanteessa käytännössä lainkaan. Edellä todettu huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen kahden ottelun lisärangaistuksen arvioinen. Lisäksi seuraamusharkinnassa tulee huomioida, että Niemiselle on kaudella 2019-20 (26.11.2019) määrätty kolmen ottelun lisärangaistus nimenomaisesti tappelusta. Mestiksen kurinpitolinjausten mukaisesti tämä korottaa nyt määrättävää lisärangaistusta yhdellä ottelulla.

Edellä todetuin perustein TUTO Hockeyn Ville Niemiselle määrätään kolmen (3) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: