Niko Seppälälle yhden ottelun pelikielto

21.11.2020
Niko Seppälälle yhden ottelun pelikielto

Kiekko-Espoon Niko Seppälälle on määrätty yhden ottelun pelikielto.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Pelaajalle on tuomittu jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus laitataklauksesta. Sääntökirjan 119 kohdan mukaan laitataklauksessa pelaaja taklaa vartalolla, kyynärpäällä, ryntäämällä tai kampittaen vastustajaa aiheuttaen vastustajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten. Edelleen säännön 119 kohdan ii mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa laitataklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa K-Espoon NIko Seppälä ja KOOVEE:n pelaaja luistelevat kiekon perässä kohti KOOVEE:n puolustusaluetta. KOOVEE:n pelaajan saavuttaessa kiekon noin kolmen/neljän metrin etäisyydellä laidasta, työntää K-Espoon Seppälä tätä aiheuttaen KOOVEE:n pelaajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten. Kontakti suoritetaan taklattavissa olevaan pelaajaan. KOOVEE:n pelaajan voidaan niin ikään katsoa olevan tietoinen takaa tulevasta vastustajan pelaajasta. Koska kontakti aiheuttaa vastustajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten, on kyseessä edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama laitataklaus, ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä katsoo, että Seppälän olisi tullut huomioida vastustajan etäisyys laidasta ja siten se, että kontakti voi aiheuttaa vaarallisen sinkoutumisen laitaa vasten. Niin ikään tulee huomioida, että kontakti suoritetaan vastustajan selkäpuolelle. Vaikka kontaktia itsessään ei voida pitää erityisen kovana, voidaan tekoa pitää edellä kuvatut perusteet huomioiden siinä määrin piittaamattomana, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä mainituin perustein K-Espoon Niko Seppälälle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: