Juho Jokiharjulle sekä Joona Vainiolle yhden ottelun pelikielto

21.11.2020
Juho Jokiharjulle sekä Joona Vainiolle yhden ottelun pelikielto

FPS:n Joona Vainiolle sekä Kiekko-Vantaan Juho Jokiharjulle on määrätty yhden ottelun pelikiellot.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 141 kohdan määritelmän mukaan tappelussa pelaaja useasti lyö vastustajaa pelitilanteessa, vihellyksen jälkeen tai milloin tahansa pelin aikana pitkittyneessä pelaajien yhteenotossa. Edelleen kohdan 141 i mukaan kaikille pelaajille, jotka osallistuvat tappeluun, tuomitaan ottelurangaistus.

Tilanteesta tuomittiin jäällä FPS:n Joona Vainioille iso rangaistus ja pelirangaistus väkivaltaisuudesta, ja K-Vantaan Juho Jokiharjulle pieni rangaistus poikittaisesta mailasta sekä iso rangaistus ja pelirangaistus väkivaltaisuudesta. Asiassa saadun selvityksen mukaan FPS:n Joona Vainio taklaa K-Vantaan Juho Jokiharjua keskialueella, jonka jälkeen Jokiharju lyö Vainiota poikittaisella mailalla. Tästä hänelle tuomitaan edellä mainittu pieni rangaistus. Tämän jälkeen pelaajat ajautuvat pitkittyneeseen yhteenottoon, jossa he lyövät useita kertoja, osin paljaalla nyrkillä, toisiaan ennen yhteenoton loppumista ja linjatuomareiden väliintuloa. Näin molempien pelaajien osalta kyse on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittamasta tappelusta, ja siten rikkeestä, josta tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä mainituin perustein FPS:n Joona Vainiolle ja K-Vantaan Juho Jokiharjulle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistukset.


---
Julkaisija: