Juuso Perttilälle yhden ottelun pelikielto

31.10.2020
Juuso Perttilälle yhden ottelun pelikielto

Kiekko-Vantaan Juuso Perttilälle tuomittiin 5+20 min. polvitaklauksesta 29.10. Kiekko-Espoo - Kiekko-Vantaa ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus polvitaklauksesta. Sääntökirjan säännön 153 polvitaklaus on tilanne, jossa pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus taikka ottelurangaistus.

Tilanteessa K-Espoon pelaaja saa purkukiekon haltuunsa siniviivan vasemmassa laidassa edeten laitaa pitkin ylöspäin. Tällöin K-Vantaan Juuso Perttilä tulee pelaajaa vastaan ja taklaa tätä. Kontakti itsessään kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan, ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Vaikka Perttilän tarkoitus on ollut suorittaa taklaus ylävartalollaan vastustajan ylävartaloon, osuu hän nimenomaisesti polvellaan vastustajan jalkaan. Näin kyseessä on sääntökirjan 153 kohdan mukaan polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä korostaa taklaavan pelaajan olevan lähtökohtaisesti aina vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan puhtaasti. Vaikka taklaustilanne on tullut pelaajan eteen nopeasti, ja vaikka polvella taklaamista ei sinänsä voida pitää tahallisena, katsoo kurinpitoryhmä pelaajan laiminlyöneen edellä kuvatun huolellisuusvelvoitteen. Polvikontaktin voimakkuus sekä polvitaklauksiin liittyvä loukkaantumisriski huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä esitetyin perustein K-Vantaan Juuso Perttilälle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: