Aku Alholle yhden ottelun pelikielto

20.10.2020
Aku Alholle yhden ottelun pelikielto

Aku Alholle tuomittiin 17. lokakuuta pelatussa Kiekko-Espoo vs. FPS -ottelussa 5+20-minuuttinen korkeasta mailasta.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus korkeasta mailasta. Sääntökirjan 143 kohdan mukaisen korkean mailan määritelmässä todetaan seuraavasti: pelaaja pitää mailaansa tai sen osaa hartiatason yläpuolella ja osuu jollain sen osalla vastustajaan. Samaisen säännön iii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa korkean mailan rikkeellä, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa pelin ollessa K-Espoon kenttäpäädyssä FPS:n pelaaja nousee kiekottomana maalin edustalle tekemään maskia. Samaan aikaan K-Espoon Aku Alho seuraa FPS:n pelaajaa ja yrittää puolustaa tätä käyttäen mailaansa tilanteessa. Saadun selvityksen mukaan Alhon maila nousee kuitenkin vastustajan kasvoihin aiheuttaen vertavuotavan haavan. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama korkea maila, ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä toteaa, että pelaaja on lähtökohtaisesti aina vastuussa omasta mailastaan. Vaikka tässä tapauksessa tekoa itsessään ei voida pitää tahallsena, katsoo kurinpitoryhmä pelaajan laiminlyöneen edellä kuvatun huolellisuusvelvoitteen. Ottaen huomioon kasvoihin kohdistuneen iskun voimakkuuden sekä vastaaviin tekoihin liittyvän loukkaantumisriskin, katsoo kurinpitoryhmä teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todetuin perustein K-Espoon Aku Alholle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: