Jesper Henrikssonille neljän ottelun pelikielto

7.10.2020
Jesper Henrikssonille neljän ottelun pelikielto

SaPKon Jesper Henrikssonille neljän ottelun pelikielto. Henrikssonille tuomittiin 5+20min. pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta 3.10. pelatussa JoKP - SaPKo ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Pelaajalle tuomittiin jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sääntökirjan 124 kohdan mukaan ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa, millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Samaisen sääntöpykälän II kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa JoKP:n pelaaja kamppailee laidan tuntumassa noin puolustusalueen aloituspisteen tasalla kiekosta SaPKon puolustustajan kanssa. Samaan aikaan tilanteeseen tulee kolmantena pelaajana SaPKon Jesper Henriksson, joka taklaa kiekon haltuunottoa yrittävää JoKP:n pelaajaa painavalla taklauksella. Taklauksen suurin voima kohdistuu vastustajan ylävartaloon. Saadun selvityksen perusteella taklaus osuu kuitenkin myös vastustajaa päähän, jolloin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Päähän kohdistuneen iskun voima huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että teosta tulee tuomita ottelurangaistus. Asian seuraamusharkinnassa kurinpitoryhmä on ottanut korottavana tekijänä huomioon sen, että Henriksson tulee tilanteeseen kolmantena pelaajana ja taklaa kiekkoa tavoittelevaa, erittäin haavoittuvassa asennossa olevaa vastustajan pelaajaa. Kurinpitoryhmä katsoo, että taklaavalla pelaajalla on ollut mahdollisuus noteerata vastustajan haavoittuva asento, ja siten toimia huolellisimmin sääntöjen sallimissa rajoissa. Kurinpitoryhmä pitää tekoa kokonaisuudessaan piittaamattomana ja vaarallisena.

Edellä todettu sekä Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjaukset huomoiden SaPKon Jesper Henrikssonille määrätään neljän (4) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: