Nico Joelle kolmen ottelun pelikielto

30.9.2020
Nico Joelle kolmen ottelun pelikielto

Nico Joelle kolmen ottelun pelikielto. Joelle tuomittiin 26.9. pelatussa Peliittojen ja Kiekko-Poikien välisessä ottelussa 5+20-minuuttinen rangaistus pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Pelaajalle tuomittiin jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa Peliittojen pelaaja nostaa keskialueella kiekollisena hyökkäystä kohti Kiekko-Poikien päätyä. Ylittäessään siniviivan taklaa Kiekko-Poikien Nico Joki voimakkaalla taklauksella tätä. Taklaus kodistuu taklattavissa olevaan pelaajaan. Osin selkäpuolella suoritetun taklauksen suurin voima kohdistuu vastustajan ylävartaloon. Asiassa esitetyn näytön perusteella Joen olkapää osuu kuitenkin myös vastustajaa päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Päähän kohdistuneen osuman voima huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjaukset huomioiden kurinpitoryhmä on ottanut seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon sen, että pelaajan asento ns. kasvaa kontaktiin, mikä osaltaan aiheuttaa taklauksen osumisen vastustajaa päähän.

Edellä todettu huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan kahden (2) ottelun lisärangaistuksen arvoinen. Mestiksen kurinpitolinjausten mukaan seuraamusharkinnassa tulee niin ikään ottaa huomioon pelaajan kurinpitohistoria. Kurinpitoryhmä on ottanut tässä tapauksessa huomioon, että Kiekko-Poikien Nico Joelle on kaudella 2019-20 määrätty kahden ottelun lisärangaistus niin ikään päähän kohdistuneesta taklauksesta (7.3.2020). Tämä korottaa nyt määrättävää seuraamusta yhdellä (1) ottelulla.

Edellä mainituin perustein Kiekko-Poikien Nico Joelle määrätään kolmen (3) ottelun lisärangaistus


---
Julkaisija: