Gabin Villelle yhden ottelun pelikielto

29.9.2020
Gabin Villelle yhden ottelun pelikielto

RoKin Gabin Villelle yhden ottelun pelikielto. Villelle tuomittiin 5+20-minuuttinen päällä puskemisesta 25.9. pelatussa Hokki-RoKi-ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Pelaajalle tuomittiin jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus päällä puskemisesta (päällä iskeminen). Sääntökirjan 142 kohdan mukaan päällä iskeminen on teko, jossa pelaaja käyttää päätään kypärällään tai ilman iskeäkseen vastustajaa. Samaisen säännön i kohdan mukaan pelaajalle, joka yrittää puskea tai puskee päällään vastustajaa, tuomitaan ottelurangaistus.

Saadun selvityksen perusteella Rokin Gabin Ville ja Hokkin pelaaja ajautuvat pelikatkolla vastakkain Hokin maalin edustalla. Samalla Hokkin toinen pelaaja työntää poikittaisella mailaotteella Rokin Villeä selästä eteenpäin. Samassa Villen kypärä osuu vastustajan pelaajaa päähän. Pelaajan vastineen mukaan osuma on johtunut siitä, että hänet työnnettiin selästä kohti edessä seisonutta pelaajaa. Erotuomariraportin mukaan työntö ei kuitenkaan aiheuttanut kypärän osumista vastustajan päähän, vaan että Ville tekee kyseisen liikkeen tietoisesti. Vaikka edellä kuvatulla työntämisellä on ollut osin vaikutus tilanteeseen, katsoo kurinpitoryhmä, ettei erotuomariraportissa esitettyjä havaintoja ole syytä tulkita toisin. Näin tilanteesta tulee tuomita ottelurangaistus edellä kuvatun sääntökohdan perusteella.

Edellä esitetty huomioiden pelaajalle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus


---
Julkaisija: