IPK mukana uudessa savolaisessa esports-seurassa

20.8.2020
IPK mukana uudessa savolaisessa esports-seurassa

Kolme savolaista urheiluseuraa saa ensimmäisen kosketuksensa elektroniseen urheiluun, kun seurat ovat mukana perustamassa SAWO ESPORTS -organisaatiota!

SAWO ESPORTSin mukana savolaisista urheiluseuroista ovat Iisalmen Peli-Karhut, KuPS sekä KalPa. Osaamista elektronisesta urheilusta tuo mukaan organisaation general managerina aloittava Arttu Hämäläinen, joka on tunnettu selostajana perinteisen urheilun lisäksi myös esportsin parissa. Puuhamiehinä alkuvaiheessa ovat olleet myös Iiro Naamanka 3D Talolta, Mika Hyvärinen IPK:sta, sekä lentopallomaailmaa edustava maajoukkuehakkuri Olli-Pekka Ojansivu.

-Tämä on poikkeuksellinen yhteistyö koko Suomen mittakaavassa kolmen ison urheiluseuran välillä. Esport on tullut jäädäkseen ja tulee vain kasvamaan entisestään. Näemme tässä paljon mahdollisuuksia kehittää myös omaa toimintaamme tulevaisuudessa, kommentoi KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman.

Tarkoituksena on rakentaa yhdessä kolmen urheiluseuran kanssa vakaa, savolainen eurheiluorganisaatio, joka kilpailee Suomen kärjessä useassa eri pelissä. Ammattimaisen pelaamisen lisäksi SAWO ESPORTS haluaa tulevaisuudessa panostaa myös juniori- ja nuorisotoimintaan yhteistyössä alueen seurojen kanssa. Organisaation tavoitteena on käynnistää junioritoimintaa jo tulevan syksyn aikana yhteistyössä Juniori-KalPa ry:n kanssa.

-Hienoa, että urheiluseurat lähtivät tähän projektiin mukaan ja saimme vihdoin myös savoon oman eurheiluorganisaation. Hommat ovat lähteneet mukavasti liikkeelle ja kohta meillä on ensimmäinen joukkue jo tositoimissa! Haluamme tulevaisuudessa ehdottomasti toimia myös lasten ja nuorten parissa, avaa GM Arttu Hämäläinen.

Ensimmäinen joukkuekiinnitys julkistetaan perjantaina 21.8.2020.


---
Julkaisija: