Katosalmi ja kaksi Sippalaa Peli-Karhuissa ensi kaudella

10.4.2020
Katosalmi ja kaksi Sippalaa Peli-Karhuissa ensi kaudella

Kuva: Shaun Duncan

Janne Katosalmi ja Ville Sippala jatkavat IPK:ssa. Uutena miehenä Peli-Karhujen vahvuuteen liittyy Kalle Sippala.

IPK jatkaa viime kauden runkopelaajien kiinnittämistä, kun joukkueen pitkäaikainen luottomies Janne Katosalmi sekä viime kaudella läpimurron tehnyt Ville Sippala jatkavat joukkueessa. Uutena miehenä IPK:sta pelipaikkaa hakee viime kaudella Raahessa Suomi-Sarjaa pelannut Villen pikkuveli Kalle Sippala. Kalle Sippalan sopimus sisältää kuukauden mittaisen koeajan.

Syksyllä kuukauden tryoutille saapunut 23-vuotias Ville Sippala osoittautui loistavaksi löydöksi IPK:lle. Nopeasti itsensä Kankaan montun yleisön suosikiksi raatanut Sippala pelasi lähes koko kauden Aleksi Hämäläisen ja Ilkka Pikkaraisen rinnalla kirjauttaen lopulta 45 ottelussa tehot 17+17. 17 maalia oikeutti lopulta IPK:n parhaan maalintekijän titteliin kauden päätteeksi.

-Viime kausi oli hyvä ja joukkue hitsautui loistavasti yhteen kauden edetessä. Muutenkin kaudesta jäi positiivinen kuva, vaikka se loppuikin kuin seinään ja playoffien peruuntuminen jätti kauheasti hampaankoloon. Itselläni kun oli vielä ensimmäinen kausi, niin olisi ollut hienoa päästä kokemaan pudotuspelit Iisalmessa, kommentoi Sippala joukkueen tiedotteessa.

-Olemme onnekkaita, että "Sipe" alun perinkään päätyi meidän riveihimme. Tulokaskausi Mestiksessä ja 17 maalia on todella kova suoritus. Hän on sarjan parhaita luistelijoita ja todellinen taistelija, joka sytyttää Kankaan montun ja koko muun joukkueen, suitsuttaa IPK:n GM Jarmo Ylisipola.

-Odotan ensi kautta innolla. Nyt ei auta, kuin harjoitella hyvin, jotta on taas elokuussa valmiina, kun hommat joukkueen kanssa pyörähtää käyntiin. Kauden päättyminen jätti entisestään nälkää tulevaan kauteen, päättää Sippala.

Lapinlahdelta kotoisin oleva ja IPK:n juniorikoulun läpikäynyt 26-vuotias Katosalmi aloittaa viidennen täyden kautensa Mestiksessä. Katosalmi on siis toistaiseksi edustanut IPK:ta koko seuran Mestis-historian ajan. Viime kaudella 46 otteluun IPK:n luottoratsu naputti kelvolliset tehot 11+10.

-Janne on ollut meidän runkopelaajamme koko Mestis-taipaleen ajan. Ylä-Savolaisena ja meidän junioripolkumme läpikäyneenä pelaajana hän on meille tärkeä pelaaja myös kaukalon ulkopuolella ja todellinen esikuva meidän kaikille junioreille. Hän on todellinen kiekkosoturi, joka raataa isoja minuutteja etenkin alivoimalla, kommentoi Ylisipola.

-Oli helppo päätös jatkaa Iisalmessa. Täällä on puitteet kunnossa ja koen, että tämä on paras paikka minulle kehittyä pelaajana. Viime kausi jäi ikävästi kesken, mikä jätti paljon nälkää ensi kaudelle, kommentoi Katosalmi jatkosopimustaan.

20-vuotias Sippalan veljeksistä nuorempi seuraa isoveljen jalanjälkiä siirtymällä Iisalmeen. Viime kaudella 20 ottelua Suomi-Sarjassa toi tilille tehot 10+13. Erittäin nopeajalkainen hyökkääjä pelasi kuluneella kaudella myös kaksi ottelua RoKi:n riveissä Mestistä.

Oikealta ampuva laituri viiletti syksyllä myös Kankaan montussa IPK:ta vastaan käydyssä Suomen Cup:n ottelussa. Kotijoukkueen 6-1 voittoon päätyneessä kamppailussa nuorempi Sippala viimeisteli vieraiden ainoan maalin.

- Innolla tulen syksyllä iisalmeen. Teen kesällä paljon töitä, jotta syksyllä voin lunastaa ja ansaita paikan joukkueesta. Pelaajana olen luisteluvoimanen ja kova tekemään töitä. Tällainen mahdollisuus motivoi treenaamaan ja kehittymään pelaajana, nuorempi Sippala kertoo.

-Hienoa saada myös Kalle Iisalmeen. Hän on veljensä tavoin erittäin nopea luistelija ja omaa potentiaalia tuloksen tekemiseen. Tämä on hänellä hyvä haaste, mutta hänellä on kaikki edellytykset ottaa paikka pelaavasta kokoonpanosta tulevalle kaudelle, kommentoi puolestaan Ylisipola.---
Julkaisija: