​Mestiksen elinvoima halutaan turvata

21.3.2020
​Mestiksen elinvoima halutaan turvata

Jääkiekkoliiton lisenssikomitea päätti perjantaina pitämässään kokouksessa myöntää tässä vaiheessa Mestis-lisenssin kaudelle 2020-2021 kaikille viime kaudella Mestiksessä pelanneille 12 seuralle.

Päätös tehtiin normaaliaikataulua nopeammin, jotta seurat pystyvät vallitsevassa tilanteessa keskittymään mahdollisimman nopeasti tulevan kauden suunnitteluun, markkinointiin ja taloudellisten menetysten korvaamistoimenpiteisiin sekä mahdollisiin sopeutustoimiin.

- Jääkiekkoliitto tiedostaa Mestis-seurojen haasteellisen tilanteen ja haluaa olla avuksi sen ratkaisemisessa. Tällä päätöksellä selkeytämme tilannetta nykyisten Mestis-seurojen osalta ja näin edesautamme seurojen valmistautumista tulevaan kauteen, toteaa Jääkiekkoliiton lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro.

Koronavirus on ajanut muun yhteiskunnan tavoin myös Mestis-seurat täysin uuteen tilanteeseen. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelan mukaan tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ratkaisuja Mestiksen säilyttämiseksi taloudellisesti elinvoimaisena haetaan poikkeuksellisen laaja-alaisesti.

- Olemme käynnistäneet ratkaisuja hakemaan työryhmän, jossa on Mestis-seurojen vahva edustus. Tämän työryhmän arvioitavana ovat nyt kaikki mahdolliset keinot tilanteen ratkaisemiseksi, Nummela korostaa.

Nummelan mukaan työryhmä on käsitellyt työssään muun muassa Mestiksen joukkuemäärää, pelaamistapaa, siirtosääntöjä sekä seurojen välisiä erilaisia yhteistyömahdollisuuksia markkinoinnin, taustatoimintojen ja yhteisostojen saralla.

- Koronaviruksen vuoksi tilanne elää nyt koko ajan, joten sitä milloin ja millaisia päätöksiä Mestiksen osalta tehdään, on tällä hetkellä vaikea tarkkaan arvioida, Nummela toteaa.


---
Julkaisija: