Henri Knuutiselle yhden ottelun pelikielto

10.3.2020
Henri Knuutiselle yhden ottelun pelikielto

IPK:n Henri Knuutiselle yhden ottelun pelikielto. Knuutiselle tuomittiin 2 + 10 min. selästä taklaamisesta 7.3. pelatussa Hermes - IPK ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä pieni rangaistus ja automaattinen käytösrangaistus selästä taklauksesta. Saadun selvityksen perusteella taklattu pelaaja on joutunut jättämään ottelun kesken taklauksen seurauksena.

Sääntökirjan 123 kohdan mukaan selästä taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja taklaa haavoittuvassa asemassa olevaa pelaajaa, joka ei ole tietoinen uhkaavasta iskusta tai joka ei pysty suojaamaan tai puolustamaan itseään tällaiselta iskulta. Kontakti kohdistuu taklattavan vartaloon selkäpuolelta. Säännön ii-kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa selästä taklauksen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa Hermeksen pelaaja nousee hyökkäysalueen aloituksen jälkeen kiekollisena ylöpäin laidan tuntumassa. Noin aloituspisteen kohdalla hän pelaa kiekon takaisin siniviivan suuntaan kääntyen selkä kentälle päin. Pelaajan luovuttua kiekosta taklaa IPK:n Henri Knuutinen tätä. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan, mutta se kohdistuu taklattavan pelaajan vartaloon selkäpuolelta. Vaikka taklattavan pelaajan asento muuttuu hieman ennen taklausta, katsoo kurinpitoryhmä, että taklaavalla pelaajalla on ollut riittävä aika reagoida tähän. Näin teko täyttää edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittaman selästä taklauksen tunnusmerkistön.

Asian seuraamusharkinnassa kurinpitoryhmä katsoo, että taklaavalla pelaajalla olisi ollut tilanteessa toisintoimimismahdollisuus. Tässä tapauksessa pelaaja kuitenkin tönäisee huonossa asennossa ja selvästi irti laidasta olevaa vastustajaa selkäpuolelle aiheuttaen tämän vaarallisen iskeytymisen laitaa vasten. Kurinpitoryhmä toteaa teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todettu huomioiden IPK:n Henri Knuutiselle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: