Alexander Nikulinille neljän ottelun pelikielto

10.3.2020
Alexander Nikulinille neljän ottelun pelikielto

TUTO Hockeyn Alexander Nikulinille neljän ottelun pelikielto. Nikulinille tuomittiin 5 + 20 min. pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta 7.3. pelatussa SaPKo - TUTO ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Pelaajalle tuomittiin ottelussa iso rangaistus ja pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Saadun selvityksen mukaan kiekon ollessa SaPKon puolustusalueella, kamppailevat TUTO Hockeyn Alexander Nikulin ja SaPKon pelaaja kiekottomassa tilanteessa SaPKon maalin edustajalla. Nikulin kaatuu tilanteessa kontaktin seurauksena. Tämän jälkeen Nikulin nousee ylös ja lyö kahteen otteeseen poikittaisella mailalla samaista SaPKon pelaajaa. Toinen poikittaisella mailaotteella suoritetuista iskuista osuu suoraa vastustajaa tämän pään / kaulan seudulle. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä pitää tekoa siinä määrin piittaamattomana, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa huomioon, että isku suoritetaan poikittaisella mailalla. Tämä osaltaan tekee teosta vaarallisen, vaikka iskua itsessään ei voitaisikaan pitää erityisen kovana. Lisäksi tulee huomioida, että teko suoritetaan kiekottomassa tilanteessa, jolloin tekoa voidaan pitää varsin tarpeettomana. Vaikka pelaajan tarkoituksena olisi ollut vastata tätä tilannetta edeltäneeseen kontaktiin vastustajan kanssa, voidaan pelaajan toimintaa pitää tilanteessa selkeästi ylimitoitettuna. Kurinpitoryhmä katsoo teon heijastavan vastustajan kunnioituksen puutetta.

Edellä todettu sekä Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjaukset huomioiden TUTO Hockeyn Alexander Nikulinille määrätään neljän (4) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: