Aapo Aholalle kahden ottelun pelikielto

10.3.2020
Aapo Aholalle kahden ottelun pelikielto

Peliittojen Aapo Aholalle kahden ottelun pelikielto. Aholalle tuomittiin 5 + 20 min. polvitaklauksesta 6.3. pelatussa Peliitat - SaPKo ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus polvitaklauksesta. Sääntökirjan säännön 153 polvitaklaus on tilanne, jossa pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus taikka ottelurangaistus.

Tilanteessa SaPKon pelaaja kuljettaa kiekkoa keskialueella ja saavuttaessaan punaviivan pelaa kiekon vastustajan kenttäpäätyyn. Välittömästi tämän jälkeen Peliittojen Aapo Ahola taklaa tätä. Kontakti itsessään kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan, ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Saadun selvityksen perusteella on selvää, että juuri ennen kontaktia SaPKon pelaaja pyrkii väistämään taklauksen. Tällöin Ahola laittaa painopistettään osin oikealle ojentaen oikeaa polveaan ulospäin. Vaikka Aholan tarkoitus on ollut suorittaa taklaus ylävartalollaan vastustajan ylävartaloon, osuu hän nimenomaisesti ojennetulla polvellaan vastustajan jalkaan. Näin kyseessä on sääntökirjan 153 kohdan mukaan polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä korostaa taklaavan pelaajan olevan lähtökohtaisesti aina vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan puhtaasti. Vaikka polvella taklaamista ei tässä tilanteessa voida pitää sinänsä tahallisena, katsoo kurinpitoryhmä pelaajan laiminlyöneen edellä kuvatun huolellisuusvelvoitteen. Polvikontaktin voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Seuraamusharkinnassa on korottavana tekijänä huomioitu polvitaklauksiin liittyvä merkittävä loukkaantumisriski.

Edellä esitetyin perustein Peliittojen Aapo Aholalle määrätään kahden (2) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: