Hermes varmisti pudotuspelipaikan - Peliitoille voitto laiha lohtu

7.3.2020
Hermes varmisti pudotuspelipaikan - Peliitoille voitto laiha lohtu

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes varmisti pudotuspelipaikan kaatamalla Peli-Karhut voittomaalikilpailussa. RoKi saalisti pisteen sarjakärki Ketterältä ja pisteen myötä varmisti että Peliitat joutuu karsimaan sarjapaikasta.

HERMES - IPK 5-4 (VL)

Kokkolassa tarjoiltiin Mestis-viihdettä koko rahan edestä. Kotijoukkue tuli ryminällä peliin ja avauserän jälkeen taululla komeili jo lukemat 4-0. Maalintekijöinä kaksi kertaa osunut Sampo Paulaharju sekä Oskari Uomala ja Gabin Ville. Toisessa erässä Peli-Karhut aloittivat kirin ja erän aikana maalinteossa onnistuivat Ville Sippala, Kristian Afanasyev ja Mikko Juusola. Tasoitusosuma syntyi kolmannessa erässä ajassa 56:15 Ilkka Pikkaraisen toimesta. Jatkoajalla ei ratkaisua nähty ja voittomaalikilpailussa ainoa maalintekijä oli kaksi kertaa varsinaisella peliajalla osunut Sampo Paulaharju. Voiton myötä Hermes varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Lauantaina vahvistui myös ensimmäinen puolivälieräpari Ketterä - Hermes.

KETTERÄ - ROKI 3-2 (JA)

Ketterän ja RoKin välisen pelin ratkaisu venyi jatkoajalle. Voittomaalin viimeisteli Arttu Rämö kaksi sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Varsinaisella peliajalla Ketterältä osuivat puolustajat Jarno Lippojoki ja Joel Olkkonen. RoKin maaleista vastasivat Kasper Elo ja Ville Heikkinen. Pisteen myötä RoKi varmisti käytännössä, että rovaniemeläiset eivät joudu karsimaan sarjapaikasta. RoKin ja Peliittojen välinen ero ennen viimeistä kierrosta on nyt kolme pistettä, mutta RoKilla on selkeästi parempi maaliero (RoKi -19, Peliitat -38).

KEUPA HT - KOOVEE 5-2

KeuPa HT otti täyden pistepotin kotikaukalossaan. KeuPan tehomiehinä puolustaja Sakari Turtiainen (1+2) ja Jesse Pelamo (1+1). Kotijoukkueeelta maalinteossa onnistuivat myös Aleksi Rutanen, Olli-Petteri Viinikainen sekä Janne Kettunen. Vieraiden maalit viimeisteli Erik Ahopelto ja Miro Nalli.

PELIITAT - HOKKI 5-2

Peliitat kaatoi Hokin Heinolassa maalein 5-2. Lauri Heino (2+1) osui kahdesti ja Samu Kaasinen, Leevi Tukiainen sekä Matias Mustonen (1+2) kertaalleen. Hokin maalit Jarkko Harjulan (1+1) ja Christoffer Seppelinin nimiin. Peliitoille voitto jäi laihaksi lohduksi, sillä RoKin nappaaman pisteen myötä varmistui että Peliitat joutuvat karsimaan sarjapaikastaan.

SAPKO - TUTO 4-3

SaPKon ja TUTOn välinen kamppailu ratkesi aivan ottelun loppuhetkillä pässipaitojen Atte Karppisen onnistuessa maalinteossa siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 59:30. SaPKolta maalinteossa illan aikana onnistuivat myös Ville Tiitinen, Matias Rauvola sekä Matias Mutikainen. Matias Lainiolle kaksi syöttöpistettä. TUTOlta tolppien väliin osuivat Aleksi Poikola, Erik Embrich ja Juho Mäkelä. Puolustaja Jere Rouhiainen saalisti kaksi syöttöpistettä.


---
Julkaisija: