Jääkiekkomuseossa Mestis-teemapäivä 8.3.

5.3.2020
Jääkiekkomuseossa Mestis-teemapäivä 8.3.

Kuva: Jarno Hietanen

Suomen Jääkiekkomuseo järjestää Mestis-teemapäivän sarjan 20-vuotishistorian kunniaksi museokeskus Vapriikissa sunnuntaina 8.3.2020. Paikalla runkosarjan voiton lauantaina varmistaneen Imatran Ketterän sekä pudotuspelien kotiedusta kamppailevan Tampereen KOOVEEn edustusta.

Tapahtuma alkaa kello 13 joukkueiden esittäytymisellä. Yleisö saa tutustua seuroihin, pelaajiin ja palkintoihin Mestiksen runkosarjan päätöksen ollessa kuumimmillaan. Joukkueet esittelevät taustatoimintaansa ja historiaansa, minkä mukaisesti hallitseva mestari Ketterä tuo paikalla ihailtavaksi Mestis-pokaalin. Tapahtuma huipentuu leikkimieliseen laukaisukilpailuun museon simulaattorissa, missä vieraat pääsevät testaamaan taitojaan. Tilaisuus päättyy kello 15 mennessä.

Mestis-sarja eli Suomen jääkiekkoliiton mestaruussarja on suomalaisen jääkiekon toiseksi korkein sarjataso. Se perustettiin vuonna 2000 korvaamaan I-divisioona. Mestis on elintärkeä osa jääkiekon pelaajakasvatusta ja nauttii suosiota etenkin kaupungeissa, joissa ei ole Liiga-joukkuetta. Sekä Ketterä että KOOVEE ovat tällä kaudella kiinnostavia joukkueita. Sarjaan vasta kaksi kautta sitten noussut, mutta silti viime kaudella mestaruuden voittanut Ketterä varmisti runkosarjan voiton viime lauantaina ja on yksi mestarisuosikeista myös tälläa kaudella. Vahvasti kauden aloittanut KOOVEE taistelee myös sarjan kärkisijoista. Mestiksen sloganin mukaisesti "Suomen viihdyttävin lätkä" kulminoituu sarjan pudotuspelivaiheen alkaessa 14.3.

Jääkiekkomuseon kotisivut löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

Lähde: Jääkiekkomuseon tiedote


---
Julkaisija: