Arttu Rämölle yhden ottelun pelikielto

2.3.2020
Arttu Rämölle yhden ottelun pelikielto

Ketterän Arttu Rämölle yhden ottelun pelikielto. Rämölle tuomittiin 5 + 20 min. pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta 28.2. pelatussa Ketterä - Peliitat ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa Ketterän Arttu Rämö suorittaa keskialueella laidan tuntumassa vastataklauksen painetta antamaan / kiekkoa tavoittelemaan tulevaa Peliittojen pelaajaa kohtaan. Taklaus pyritään suorittamaan selkäpuoli edellä. Kuitenkin on selvää, että taklaustilanteessa Rämön kyynärpää nousee niin, että se osuu vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä katsoo taklaavan olevan lähtökohtaisesti vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntöjen sallimissa rajoissa. Tässä tapauksessa pelaajan voidaan katsoa laiminlyöneen edellä kuvatun huolellisuusvelvoitteen. Vaikka osumaa itsessään ei voida pitää erityisen kovana, katsoo kurinpitoryhmä teon olleen siinä määrin huolimaton ja piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todettu huomioiden Ketterän Arttu Rämölle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: